Több mint 160-an köszönhetik életüket a rákos férfinak

2012-ben hunyt el Don Ritchie nyugdíjas ausztrál üzletember, aki a hivatalos becslés szerint 160, más értesülések szerint viszont közel 500 ember életét mentette meg az elmúlt évtizedekben. Hihetetlen, de ez a példa is bizonyítja, hogy a hétköznapi angyalok köztünk járnak.

A férfi a Sydneyi-öböl fölé magasodó Gap-szikla közelében lakott feleségével: ez a gyönyörű hely viszont nemcsak turistákat vonz, hanem öngyilkos-jelölteket is, akik arról a helyről szeretnék a mélybe vetni magukat. Az idős Don Ritchie az ablakból figyelte ezeket az embereket, és ha látta, hogy valaki kétségbeesett arccal lefelé nézelődik, akkor odasétált hozzá, beszélgetést kezdeményezett, igyekezett megnyugtatni az illetőt, és eltéríteni szándékától. Ha másképp nem ment, elkapta a grabancukat, és szó szerint visszarántotta őket a sziklára a levegőből.

r1

Don Ritchi idős korában rákos betegségben szenvedett, de még ekkor is gyakran sétált a sziklánál. Fizikailag ugyan már nem volt képes visszatartani az öngyilkos szándékú embereket, de még ekkor is minden alkalommal, ha meglátott egy-egy elveszett lelket a sziklán, a peremen sétálva, öngyilkosságra készülve, az idős férfi kedves hangján megszólította, kedvesen elbeszélgetett velük és teára invitálta magához. A teázás során sorra győzte meg az embereket, hogy ne dobják el maguktól értékes életüket.

r3

Körülbelül százhatvan ember köszönheti életét a beteg férfinak, bár családja szerint ez a szám akár az ötszázat is elérheti. A 2010-es évben Don Ritchit a város polgárának, majd 2011-ben kifejezetten helyi hősnek kiáltotta ki a község, hiszen önmaga halálos betegsége ellenére másokon segített, őket akarta megmenteni.

Forrás: brightside.me