Szívet melengető festmények az apa és lánya közötti elszakíthatatlan kötelékről

Snezhana Soosh, ukrán művész egy 9 éves kisfiú édesanyja, akit az apaság inspirált illusztrációinak megalkotásában. Bohókás akvarell és tinta festményein a művésznő egy képzeletbeli apuka és kislánya közti értékes köteléket ábrázolja apró, édes pillanatok sorozatain át.

a0

Bár minden egyes kép önmagában is varázslatos, de sorozatban még szívmelengetőbbek, ahogyan a szerető apuka különféle szerepeket tölt be pici lánya életében, és megoldja a sokféle fontos helyzetet a gyermek életében: társ a teázásban, bábelőadó, sakk partner, ágyalatti szörny őr stb. A kitalált apuka egy kedves óriás, aki gyengéden magasodik apró lánya mellé nemcsak játszótársként, de védelmezőként is.

a1

Snezhana Soosh édesapja nem igazán vett részt a művész felnevelésében. Ahogyan mesélte a Huffington Post-nak:

“Mindig szerettem volna gyengéd és szeretetteljes kapcsolatot a saját apámmal, de ő nem igazán tudta, hogyan mutassa ki szeretetét, így inkább hideg és távolságtartó volt… Azt gondolom, most lerajzoltam, ami hiányzott – egy szerető, védelmező papa.”

a2

Így végül Soosh a saját fiával való kapcsolatát vette alapul illusztrációi megalkotásában, és azt reméli, hogy megtaníthatja a gyermeket arra, hogy egyszer az az apuka legyen, aki neki sosem volt.

a4

Abban is reménykedik a művésznő, hogy képsorozatával megmutathatja más édesapáknak azt, hogy milyen fontosak ők gyermekeik életében, és milyen fontos, hogy kimutassák szeretetüket a csemeték felé. Azt mondja, egyrészt fontos a gondoskodás és gyengédség, másrészt pedig a szülő – legyen az apa vagy anya – felelőssége, hogy megőrizze gyermeke hatalmas, kedves, törékeny ajándékát, az ártatlanságát.

a5

Ahogy Instagram oldalán írja:

“…nagyon könnyű elveszíteni, és lehetetlen visszaszerezni. Védd meg saját, de mindenekelőtt a gyermek lelkében.”

a6

A művésznő munkája azt sugallja, hogy a gyermek is táplálja a szülő lelkét, csakúgy, mint fordítva, így végül a családi kötelék igazán erőssé válik.

a7

a8

a9

a10

a11

a12

a13

Forrás: My Modern Metropolis | Instagram | Huffington Post