A férfi, aki ugrás közben döbbent rá, hogy mégsem akar meghalni

Könyvet írt és Amerika szerte előadásokat tart az a férfi, aki a Golden Gate hídról való leugrás közben jött rá, mégsem akar meghalni.

Több mint 1700-an vetették magukat a mélybe a Golden Gate hídról annak 1937-es átadása óta, és mindössze 25-ről tudni, hogy életben maradt. Egyikőjük a ma 34 éves Kevin Hines, aki 2000 szeptemberében érezte úgy: véget kell vetni életének.

kevin-hines-1024

Leugrott a hídról, imádkozni kezdett

A fiatalember ugrás közben meggondolta magát és imádkozni kezdett, hogy isten megmentse a haláltól, és bár azt hitte, már késő, végül megmenekült. Kevin ma is bipoláris zavarral küzd, ám nagyon sokat javít helyzetén a pszichoterápia, testmozgás és gyógykezelés – egyéb módszerekkel együttes alkalmazása. Azóta élete új értelmet nyert, új célt talált magának: reményt ad azoknak, aki hozzá hasonló helyzetben vannak, és megpróbálja meggátolni, hogy ők is megpróbáljanak véget vetni életüknek.

Kevin azt mondja, az öngyilkosság gondolatával foglalatoskodóknak azt kell hallania, hogy fontosak, hogy törődnek velük – hiszen ő is ezt szerette volna hallani, és ha valaki, bárki észrevette volna a Golden Gate híd felé tartva, akkor segítséget kért volna.

Mi történt az ugráskor?

Kevin 67 métert zuhant a hídról, és három csigolyája törött el, majd a parti őrség mentette ki a vízből. A történtek után a férfi bejelentkezett a pszichiátriára, ahol egy pap javaslata változtatta meg életét. A pap tanácsolta a férfinak, hogy ossza meg történetét másokkal, ezzel segítsen, így alig 7 hónappal a zuhanás után Kevin már 120 iskolás előtt beszélt nagy hatást kiváltva belőlük.

kevin3

Kevin Hines azóta megházasodott, és van egy ilyen édes gyermeke

Könyvet írt történetéről

Az azóta megházasodott fiatalember az előzményekről, a történtekről, az azóta megélt tapasztalatairól írt könyvet, és előadásokat tart Amerika szerte. Legutóbb a pennsylvaniai állami egyetemen mesélt, ahol például az elmúlt három évben tízen követtek el öngyilkosságot. Célja kapaszkodót nyújtani azoknak, akik nem látják életük értelmét.

kevin-hines-2-435

A People magazin szerint Kevin küldetése igen sikeres

Sok ember életét megmentette, többek között egy asszonyét, Melinda Wallace-ét, aki harmadszor kísérelt meg öngyilkosságot 4 évvel ezelőtt. Tette előtt felhívta a férfit, hogy megkérje, mondja majd el családjának, hogy nem ő tehet a dologról. Kevin azonnal értesítette a rendőrséget, és kereste a hölgy családját – így megakadályozta az öngyilkosságot, aminek ugyan Melinda akkor nem örült, de azóta is a férfihez fordul mindig, ha segítségre van szüksége.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Forrás: People.com | Amazon

via: Velvet.hu