Ők voltak a világtörténelemben első nők, akik olyan izmosak voltak, mint egy férfi

Manapság nagy divat szálkásra és izmosra gyúrni magát férfiaknak és nőknek egyaránt, gyerekszülés, család ide vagy oda. Az erős, izmos nők divatja azonban egyáltalán nem a kétezres években kezdődött el – mutatunk hét nőt, akiket az erejükért tiszteltek és fényképeztek a múlt században.

Josephine Blatt (becenevén Minerva) 1869-1923

Minerva testsúlya 80-90 kg között mozgott, viszont 1600 kilogrammnyi súlyt is meg tudott mozgatni. Bicepsze 44 centis, mellkasa 111 centis, dereka pedig 83 centis volt. Erejének megtartása érdekében állandóan evett, főleg levest, húst, tojást, és salátát.

Strongwomen---Minerva_srdif2

Laverie Vallee (becenevén Charmion) 1875-1949

Még Thomas Edisont is elbűvölte az izmos légtornásznő, akiről Edison felvételt is készített.

Strongwomen-Minerva

Katie Sandwina 1884-1952

A bécsi hölgy kora első számú bodybuilderének számított, 540 kilogrammnyi súlyt volt képes megemelni és megtartani. 75 kilós férjét simán, egy kézzel a feje fölé emelte, mégis bájos, nőies hölgy maradt, aki gyerekeket nevelt, dolgozott, és több, mint ötven éven át élt boldog házasságban.

Strongwomen---Katie-Sandwina_zphbes

Miss Apollina 1875-?

Az erőművésznő Párizs legjobbjaitól tanult, hogy egyike legyen a legerősebb nőknek. Egy kézzel ötven kilót a feje felé emelt egy könnyed mozdulattal, és meg is tartotta, s miközben járta a világot erőművész számával, örökbe fogadott egy hároméves kisfiút is.

Strongwomen---Miss-Apollina_i5kcpf

Anette Busch 1882-1969

Élő bikákkal edzett, a legismertebb számában pedig hídban volt, miközben tízfős zenekar állt és játszott rajta. Az orosz forradalom elől végül Kínába menekült, aztán Japánba, ahol kitanulta a szumóbirkózást, és csak férfiakkal edzett – azok pedig tisztelték őt erejéért, és úgy tekintettek rá, mint egy félistenre.

Strongwomen---Anette-Busch_nchten

Mildred Burke 1915-1989

A birkózás akkoriban teljes mértékben a férfiak sportjának számított, így Mildred nem kis feltűnést keltett közöttük. Három évtizeden át volt birkózó, hatalmas sikert aratott, s egész életében azért küzdött, hogy elismerjék a női birkózókat – az ötvenes években például megalapította az első női birkózószövetséget.

Strongwomen-of-History---Mildred-Burke_f78vxq

Abbye “Pudgy” Stockton 1917-2006

Ő volt az első Ironlady, s még számos más cím tulajdonosa, a modern testépítő nők első úttörője. Hiába hívták ducinak becenevén, alig nyomott többet ötven kilónál, azt viszont ki is tudta nyomni fekve, súlyemelésben pedig 61 kilogrammig is elment. Alakjának 42 magazincímlapot köszönhetett, ezenkívül segített megszervezni az első női súlyemelő versenyt is.

Strongwomen---Pudgy_hyfrdu

Forrás: Beachbody