Láttál már zsiráfot fejest ugrani egy medencébe?

Egy szeretnivaló és szemfényvesztő videó arról, hogy a zsiráfok emberek módjára elmennek úszni egyet az uszodába, türelmesen sorban állnak, ahogy illik, aztán fejest ugranak a vízbe. Némelyikük még egy salto mortalét is megkockáztat, sőt, a végén még a medence vizéből is isznak, és közben olyan kecsesek, mintha világéletükben balettórákat vettek volna.

No nem kell persze bedőlni mindannak, amit az interneten olvas vagy lát az ember, hiszen a mai animációs technika segítségével már szinte mindent úgy lehet beállítani, mintha valóban megtörténne az, amit a monitoron látunk. Egy azonban biztos: a zsiráfoknak nem szokása uszodába járni, és aztán fejest ugrani 5,80 méter magasból! Annak ellenére, hogy ezt mi is tudtuk, a filmet látva már mi sem voltunk olyan biztosak benne. :)

Ezt az ötperces, szórakoztató videót egy francia alkotóművésznek, Nicolas Deveaux-nak köszönhetjük, aki nem kevesebbet, mint másfél évet (!) fektetett bele a kisfilm forgatásába. A film címe “5,80 méter”, és már számos díjat besöpört magánk, többek között az ázsiai SIGGRAPH (Special Interest Group on Graphics and Interactive Techniques) grafikai díját is a legjobb szórakoztató filmipari grafikai produkcióért (“Best In Show”).

O. M.