Magyar fogorvos kudarcától hangos a brit sajtó – 3,7 millió forintért végzett hentesmunkát

Egy 65 éves brit özvegy, Jackie Stokes egy Londonban praktizáló magyar fogorvoshoz fordult 2012-ben, hogy implantátumokat kapjon, de az orvos olyan hentesmunkát végzett, hogy a nő a nyilvánossághoz fordult – írja az Index.

A beavatkozásokra összesen 9500 fontot, azaz 3,7 millió forintot költött, de új fogai ferdék lettek, nagyságuk sem megfelelő, elmozdulnak, a nőnek pedig azóta is tele van hólyagokkal a szája. Elképesztő fájdalmakat élt át, miközben hol Angliában, hol Budapesten ment el ugyanahhoz a fogászhoz. Végül Stokes panaszt tett a londoni fogorvos kamaránál, a GDC-nél, amely kivizsgálta az ügyet, és elmarasztalta a magyar fogorvost.

jackie

Jackie Stokes 3,7 millió forintnak megfelelő fontot költött az új fogaira, amelyek nemcsak csúnyák, lettek, de sebeket és fájdalmat okoznak

Időközben előkerült egy másik beteg is, aki ugyanezt a magyar orvost panaszolta be, mégpedig a kamara szerint hitelesen. A férfi az ítélet szerint egy éven keresztül csak felügyelet alatt gyakorolhatja a szakmáját az Egyesült Királyság területén.

Nem ő az első magyar fogorvos, akit a londoni kamara elmarasztalt

B. Béla 2005–2006-ban több fogbeültetést is végzett egy betegen, de a beavatkozást megelőző tervezés nem volt megfelelő, és az eljárásról nem tájékoztatta elég alaposan a beteget. Végül egy évre eltiltották a szakmája gyakorlásától, de a magyar orvos akkor azt nyilatkozta, hogy a magyar fogorvosok ellen boszorkányüldözést folytat a brit kamara.

Erre gazdasági okuk lehet – már ha eljátszunk azzal, hogy a feltételezés megállja a helyét –, hiszen a magyarok gyakran olcsóbban dolgoznak, így sok pácienst magukhoz vonzanak. Akad olyan rendelő is, ahol azért tudnak a konkurencia árai alá ígérni, mert minden alkalmazottuk magyar, és kevesebbet fizetnek nekik, mint az angol rendelőkben.

Forrás: Daily Mail

via Index.hu