Elpusztult egy elefánt Kambodzsában, mert halálra dolgoztatták a 40 fokos hőségben

Kambodzsában meglehetősen sokféle munkára használnak elefántokat. Például gyakran utaztatnak a hátukon turistákat, ám nemrég az egyik 45 éves állat elpusztult hőgutában. Az Angkor Elephant Company programszervező cég azt ígéri, hogy az eset hatására csökkenti az elefántok munkaidejét. 

Az elefántoknak dolgozniuk kellett, ahányszor csak munkára fogták őket, még úgy is, hogy a 40 fokos hőségben könnyen elpusztulhatnak az állatok, vérnyomásuk felszökik, és szívrohamot kapnak.

kStLbZHaLhOQvxE-800x450-noPad
Idén különösen meleg van a Nagy-Mekong régióban, ilyenkor talán hagyni kéne az állatot azt tenni, amit a természetben szokott: pihenni, hűsölni. Ehelyett a cégnél annyi engedményt hajlandóak tenni, hogy a nagy hőségben kevesebbet dolgoztatják az állatokat.

Az állatvédők régóta hívják fel a figyelmet a kegyetlen elefánttúrákra, ahol kilométereken át sétáltatják az állatot, hátán a lelkes felfedezővel, mit sem törődve azzal, hogy az adott elefánt fáradt-e vagy sem. Mindegyiküket túlhajszolják, és kegyetlen módszereket alkalmazva tartják őket kordában – így láthatják az utazók a “békés” elefántokat biztonságos hátaslónak.

A Change.org-on most aláírásokat gyűjtenek annak érdekében, hogy az elefánthátas túrák szervezői változtassanak hozzáállásukon. Eddig több, mint nyolcvanezer aláírás gyűlt össze.

Forrás: Telegraph