Így néz ki Jennifer Lopez 35 kilósan – Sokkoló kampánnyal hívják fel a figyelmet az egyik legrejtélyesebb pszichés betegségre

Anorexiásra photoshoppolt hírességekkel szeretnék felhívni a figyelmet a művészek a kóros soványságra.

A Freaking News egyéb oldalakkal összefogva rendszeresen hirdet hírességekkel kapcsolatos photoshop-versenyeket. A celebek fogyásával kapcsolatban hirdették meg az egyik legutóbbi megmérettetést.

“Segítsünk megelőzni az anorexia terjedését hírességek és politikusok körében is azzal, hogy megmutatjuk, hogyan néznének ki anorexiásként” – írja a lap a verseny kiírásban.

Az elkészült alkotások egyszerre sokkolóak és elképesztőek!

Angelina Jolie

1

Beyoncé

2

Jennifer Aniston

3

Sandra Bullock

4

Jennifer Lopez

5

Keira Knightley

6

Katie Perry

7

Katie Holmes

8

Marilyn Monroe

9

Angelina Jolie

10

Eva Mendez

12

Az anorexia – egy rejtélyes és veszélyes pszichés betegség

Az anorexia nervosa korunk egyik legrejtélyesebb és legveszélyesebb pszichés betegsége. Gyakorisága a fiatal lányok körében 1-4 %-ra tehető. Az anorexia nervosa egy lány számára lehet az önmegvalósítás kóros formája. Lehet lázadás a női szerepek ellen, és lehet lázadás a szülői akarattal szemben. Az anorexiás valójában nem az étvágyat, hanem az életkedvét veszíti el, melyet áttételesen az evés visszautasításával fejez ki. Az anorexia hátterében mindig ott áll az egyéni élettörténet, egy jellegzetes családtörténet és a korra jellemző társadalmi-kulturális viszonyok lenyomata. Galgóczi Dóra is Test a lélek börtönében című könyve ezzel, a rejtélyes és veszélyes lelki betegséggel foglalkozik.

Forrás: Boredpanda