Nem túl hízelgő, amit a japánok a magyarokról gondolnak

A japánból indított Google keresések alapján állított össze egy amerikai történész, Nick Kapur egy olyan sztereotípia-térképet Európa országairól, ahol kiderül, a szigetország lakóinak mi jut eszébe az egyes országokról.

Magyarország “zsír”, de nem azért, mert “király”

Érdekes eredmények születtek, kimondottan Magyarországról, hiszen hiába gondolnánk, hogy a „gulyás” vagy a „Puskás” szó kíséri a japánból Magyarországgal kapcsolatban elindított kereséseket. A szó, amit kis hazánk kapott, a “lard”, amit fordíthatunk zsírnak, hájnak vagy akár szalonnának is.

terkep

Fotó: Twitter

A térképet átbogarászva a keresések egész valósághűek, hiszen a bolgárokról a joghurt, a románokról a méz a belgákról pedig – nem meglepő módon – a csokoládé jut eszébe először a japánok többségének.

A legszebb lányok az ukránok?

A japán Google keresések tanulmányozása során Nick Kapur megállapította, hogy a japánok jó része úgy gondolja, hogy Dániában “mindenki boldog”, míg a lengyelekre a “buta emberek”, a németekre pedig a “zsidógyilkosok” sztereotípia vonatkozik a térkép szerint. Érdekes, hogy a törökök “szeretik Japánt”, Norvégia pedig a “luxusbörtönök országa” bélyeget kapta, és azt is jó tudni, hogy Ukrajnában élnek a “gyönyörű nők”.

Forrás: hvg.hu | Twitter