Senkinek sem tűnt fel, hogy az állatkert 24 éves gorillája terhes – A gondozók egy nap erre a látványra ébredtek

Hihetetlen, de nyolc hónapon át senkinek sem tűnt fel, hogy Shinda a Prágai Állatkert 24 éves gorillája terhes, csak akkor döbbentek meg az állatkert munkatársai, amikor életet adott egy egészséges újszülöttnek, akit Mojának neveztek el.

Amikor a gorilla felszedett néhány kilót, és kigömbölyödött a pocakja, az állatgondozók úgy gondolták, kicsit túl sokat evett. Feltételezésük nem volt alaptalan, hiszen Shindát azt elmúlt időszakban még diétára is kellett fogni túlzott étvágya miatt, emellett több vetélése is volt az utóbbi években. Épp ezért volt óriási az öröm, mikor rádöbbentek, hogy a 2003 óta náluk élő gorilla sikeresen kihordta terhességét.

g1

Az új jövevény a gorilla pavilonban fog élni édesanyjával, valamint egy hímnemű – Richard – és egy másik nőnemű – Bikira – gorillával együtt.

epa05275167 A handout photo provided by the Prague Zoo on 24 April 2016 shows 24-year-old gorilla named Shinda with her new born baby at its enclosure at the zoo of Prague Zoo, Czech Republic, 23 April 2016. Baby was born 23 April 2016, According to the Prague Zoo, The birth was wholly unexpected. Prague zoo director confirmed that zoo workers had not known that Shinda was pregnant. EPA/PRAGUE ZOO / MIROSLAV BOBEK / HANDOUT

Forrás: metro.co.uk