Videó: Terápiás gepárd segített felépülni egy nőnek a rákból

Az 53 éves Riana Van Nieuwenhuizen-nél mellrákot diagnosztizáltak, ami miatt kemény kemoterápián is részt kellett vennie. Az asszony állítja, hogy gepárdja szeretete segítette át a legnehezebb időkön.

Rianánál 2013-ban diagnosztizálták a mellrákot, mindkét mellét leoperálták, majd kemoterápiát alkalmaztak. Ekkor már az asszonnyal élt Fiela, a gepárd, akivel olyan szoros kötelék alakult ki, hogy együtt aludtak és ettek. Miközben Riana a kezelés mellékhatásaival és fájdalmakkal küzdött, Fiela mindig megnyugtatta, megvigasztalta, megölelgette, és nem ugrott rá, amivel fájdalmat okozott volna neki. Az asszony szerint tudta, hogy gazdijának fájdalmai vannak, és alkalmazkodott.

Riana egyébként 13 éves kora óta rajong a gepárdokért, és dél-afrikai otthona mellett egy olyan szervezetet hozott létre, ahol a gepárdok mellett más veszélyeztetett nagymacskákat tartanak és tenyésztenek, akiket később visszaengednek a természetbe. Öt főállású munkatárs segíti Riana munkáját, aki azért ragaszkodik ennyire Fialához, mert ő volt az első gepárdja. Az állat csak vele ilyen kedves, rajta kívül nem engedi senki emberfiának, hogy hozzáérjen a bundájához.

Forrás: Mirror