Beperelte a spermabankot egy pár, mert színes bőrű lányuk született

Tündéri kislánynak adott életet több, mint három évvel ezelőtt egy ohio-i nő, aki most beperli a spermabankot, mert nem sötét bőrű gyermeket szeretett volna.

Jennifer Cramblett és nőnemű párja közös elhatározás során egy spermabankon keresztül vettek részt mesterséges megtermékenyítésen. Az amerikai törvények engedik az azonos neműek gyermekvállalását, így a műszeres megtermékenyítés – inszemináció – 2011-ben történt meg a donor spermával. Jennifer Cramblett és párja is fehér bőrű, és elmondásuk szerint fontos szempont volt számukra, hogy fehér bőrű legyen a gyermek, így választottak donort is, azonban a spermabank – tévedésből – fekete bőrű férfi donorspermáját ültették be a nőnek.

sotet_boru_kislany

Fotó: NBC News

Bár Jennifer és párja imádják a kislányt, most azt állítják, rengeteg nem várt nehézségbe ütköznek a bőrszíne miatt, erre pedig “nem voltak felkészülve”. Még tágabb családjuk sem igazán toleráns ezzel a helyzettel kapcsolatban, lakókörnyezetünk pedig kifejezetten rasszista.

Az édesanya már perelt ebben az ügyben egy másik államban, ám igényét elutasították, most ismét próbálkozik – körülbelül 40 millió forint kártérítést követel. Azt mondja, a spermabank adatkezelési módja elavult, még mindig papíron vezetik klienseik adatait, így történhetett, hogy a gondosan választott, fehér bőrű donor azonosítóját félre olvasták.

Forrás: reuters.com | arstechnica.com

via: divany.hu