Bájos történet arról, hogyan találtak egy “angyalt” egy indonéz falu lakói

Az indonéziai rendőrség lefoglalta azt a felfújható babát, melyet egy távoli falu lakói, valamint a közösségi oldalak tévesen angyalnak véltek.

A babát még márciusban látta meg egy halász a Sulawesi tartományhoz tartozó Banggai-i szigeteki tengeren lebegni. Hazavitte, családja befogadta a “jövevényt”, gondoskodtak róla, majd hamarosan képek kezdtek terjedni a világhálón, melyek a talált babát angyalnak állították be.

A gyorsan terjedő pletykák okozta nyugtalanság miatt a rendőrség vizsgálatot indított, és arra a következtetésre jutott, hogy az “angyal” nem más, mint egy felnőttek számára készített, felfújható játékszer.

angyal

A Detik indonéz hírportál szerint közösségi oldalakon megjelenő felvételeken a baba illedelmes öltözékben, hidzsábban látható. A helyi rendőrfőnök, Heru Pramukarno az mondja, azért tulajdonítottak isteni eredetet neki, illetve tekintették angyalnak, mert nem sokkal a Dél-Kelet Ázsián végigsöprő napfogyatkozás után találták meg.

“Nekik nincsen internetük, így fogalmuk sincs, mik azok a felnőtteknek készített játékszerek” – mondta el a rendőrfőnök.

Forrás: BBC.com