Gyermeke házi feladatába rejtette segélykérését egy bántalmazott anya

Egy brit-uruguayi kettős állampolgárságú nőt férje rabságban tartott saját otthonában: nem mehetett ki az utcára, nem használhatta sem a telefont, sem az internetet. A két gyermeket nevelő nő nem látott más kiutat, fia házijába rejtette segélykérését.

A történet a spanyolországi Costa del Sol Benalmádena nevű városkájában esett meg. Az anyát nemcsak pszichésen terrorizálta a férje fenyegetésekkel és zsarolásokkal, de fizikailag is bántalmazta, de emellett a nő nem tarthatta a kapcsolatot senkivel.

Szerencsére a tanár, aki elolvasta a gyerek háziját, észrevette a segélykérő üzenetet. Ezután azonnal értesítette a rendőrséget, aminek következtében az anyát behívták az iskolaigazgatóhoz. Mivel a nő sehova nem mehetett egyedül, a férje még ide is elkísérte, de amíg a férfi odakint várt, addig a nő az irodában az igazgatónak és az ott rejtőző rendőröknek el tudta mondani, milyen körülmények között él, és kérte, hogy segítsenek rajta.

A rendőrök ott helyben letartóztatták a férjet, ám óvadék fejében szabadlábra helyezték. Szerencsére minden lépését jeladóval figyelik, a családra pedig a rendőrök vigyáznak, amíg ítélet nem születik.

Forrás: Thelocal