Kilöki a szervezete a csimpánztámadáson átesett nő új arcát

A 62 éves Charla Nash 2009-ben vált csimpánztámadás áldozatává, az állat letépte a nő arcát, és szétmarcangolta a kezeit.

A megvakult, önmagát egyedül ellátni képtelen Nash már átesett egy csomó műtéten, legutóbb pedig arcátültetést végeztek rajta, de úgy tűnik, nem jártak sikerrel.

Nash a baleset előtt

Nash a baleset előtt

Minden átültetés legnagyobb veszélye az, hogy a befogadó szervezet kilöki magából az idegen anyagot

Hiába adtak egy katonai finanszírozású program keretében kísérleti kilökődésgátló gyógyszereket, Nash szervezete sajnos elkezdte kilökni az arc transzplantátumot, amit beültettek neki. Az orvosok most visszatértek ahhoz a készítményhez, amit eredetileg kapott, hátha így még visszafordíthatják a folyamatot. Az asszony úgy nyilatkozott, hogy minden szenvedés ellenére örült, hogy csatlakozott a katonai finanszírozású programhoz, és újra megtenné, ha lehetne.

Így történt a támadás

Charla Nasht Travis, a 13 éves hím csimpánz támadta meg. Az elkényeztetett, túlsúlyos, agresszív és kezelhetetlen állat korábban is sok gondot okozott, de ezt gazdája, Sandra Herold, aki egy ágyban is aludt a gyerekeként kezelt állattal, nem volt hajlandó tudomásul venni, és inkább erős nyugtatóval tömte. Egy nap Travis elhatározta, hogy kirándulni megy, ellopta gazdája slusszkulcsát, és beült az autóba. Nash annyit tett, hogy megpróbálta megakadályozni az állatot abban, hogy elinduljon, ekkor támadta meg őt a majom. Az állatot a kiérkező rendőröknek kellett lelőniük, Nash pedig életveszélyes állapotban kórházba került. Az asszony életét hét napon át tartó műtétsorozattal sikerült csak megmenteni, arckoponyája az agyállományig megsemmisült, és a két kezét is csontig rágta a majom. Sérüléseiről képeket nem mutatunk, mert még a sokat látott, tapasztalt kórházi személyzet is heteken át tartó pszichoterápiás kezelésre szorult Nash sérüléseinek látványa miatt.

Nash-t ebben a videóban láthatod az arcátültetés utáni arcával, illetve Travist, a támadó csimpánzt gazdájával. 

Forrás: NYDailynews