Képek egy lajhár-óvoda mindennapjairól

A Costa Rica-i Sloth Institute nevű szervezet árva, sebesült, vagy beteg lajhárok gondozásával és rehabilitációjával foglalkozik.

A kis lajhárokat felnevelik, felkészítik a nagybetűs életre, majd visszaengedik a vadonba.

cute-baby-sloth-institute-costa-rica-sam-trull-3

A szervezet kutatással és oktatással is foglalkozik, ezen kívül más szervezettekkel együttműködve megpróbálnak minél több lajhárt megmenteni.

cute-baby-sloth-institute-costa-rica-sam-trull-22

A lajhárokról mindenkinek az jut eszébe, hogy lusta állatok, akik egész nap nem csinálnak semmit, de ez nem igaz.

cute-baby-sloth-institute-costa-rica-sam-trull-15

Különleges állatokról van szó, akik  fán élnek, levelekkel táplálkoznak, de ebből olyan kevés kalóriát tudnak bevinni, hogy lassú életmódot élnek.

cute-baby-sloth-institute-costa-rica-sam-trull-19

Egy nap 9−10 órát alszanak, ébren pedig fejjel lefelé haladva az ágakon 400 méter/óra sebességgel közlekednek.

cute-baby-sloth-institute-costa-rica-sam-trull-25

A földön –  ahova egyébként elég ritkán másznak le  – már csak 250 méter/órás sebességgel haladnak, ám a vizet szeretik, és kifejezetten gyors, jó úszók.

cute-baby-sloth-institute-costa-rica-sam-trull-31 cute-baby-sloth-institute-costa-rica-sam-trull-29 cute-baby-sloth-institute-costa-rica-sam-trull-27 cute-baby-sloth-institute-costa-rica-sam-trull-24 cute-baby-sloth-institute-costa-rica-sam-trull-21 cute-baby-sloth-institute-costa-rica-sam-trull-18 cute-baby-sloth-institute-costa-rica-sam-trull-5 cute-baby-sloth-institute-costa-rica-sam-trull-6 cute-baby-sloth-institute-costa-rica-sam-trull-16 cute-baby-sloth-institute-costa-rica-sam-trull-17

Forrás: Boredpanda