20 tuti jele annak, hogy introvertált vagy – Talán nem is tudsz róla

A félénkség nem egyenlő az introvertált személyiséggel.

A közhiedelemben a félénkséget és az introvertált személyiségtípust összekapcsolják, pedig valójában a kettő nem ugyanaz. Viszont mutatunk 15 fontos személyiségvonást, ami arra utal, hogy te is az introvertált személyek közé tartozol.

1. Nem érzed maga komfortosan zsúfolt helyeken.

2. Nem okoz kirobbanó örömet számodra, ha új emberekkel találkozhatsz. Ez nem azt jelenti, hogy nehezen barátkozol, inkább úgy fogalmaznánk, hogy nem mindig fektetsz energiát a barátkozásba, új ismeretség megkötésébe.

3. Beszédet tartani könnyen megy, ám beszélgetni nehézkes. Megtartani például egy esküvői beszédet, ez csodálatosan megy. Azonban amikor ugyanezen az esküvőn később megkeresnek az emberek, az már egy teljesen más szituáció, nehézkesen megy a beszélgetés.

4. A barátaid nyitott jellemű személyiségek, extrovertáltak. Ez azért van így, hogy megmaradjanak az arányok; általában sok barátság szövődik a kétféle embertípus között.

5. Unalmasnak tartod a felszínes beszélgetéseket, mint például azt, hogy milyen az időjárás, és unalmasnak tartod azokat az embereket is, akikkel csak felszínes témákról tudsz beszélgetni.

6. Hűséges barát vagy, és nagyon becsületes.

7. Néha szeretsz egyszerűen semmit tenni, ez az egyik módja annak, hogy kikapcsolódj.

8. Ha valakinek válaszolni kell egy üzenetre, ezt nem teszed meg azonnal. Kicsit később szánod rá magad a szöveges válaszra.

9. Nehezen bízol meg valakiben; hosszabb időt vesz igénybe nálad, hogy kialakuljon a bizalom, ám ez azt is jelenti, hogy a barátod valóban számíthat rád.

10. A legtöbb introvertált személyiségű ember szeret írni – sokkal jobban, mint beszélni. Gyakorlatilag mindegy, hogy mit, csak írás legyen – így tudod magad könnyen kifejezni.

11. Udvarias vagy és sokkal jobban figyelsz a részletekre, mint mások, és úgy általában körültekintőbb és alaposabb vagy, mint mások.

12. Mindent előre megtervezel, mindent alaposan “megrágsz”.

13. Megfontolt vagy, éretten és bölcsen gondolkozol, ez az introvertált típusok egyik jellemzője.

14. Mindig tudod, hogy mit akarsz. És mindenről határozott véleményed, akkor is, ha ezt nem kötöd mások orrára.

15. Szigorú egyensúlyt tartasz az életedben az egyedül és társaságban töltött idő között, ez segít abban, hogy jól érezd magad a bőrödben.

16. Nem zavar a csönd. Egy introvertált személy képes csöndben ülni valaki mellett anélkül, hogy rosszul érezné magát. Ez zavarhatja az extrovertált embereket, akiknek kínos a csend.

17. Önelemző vagy. Az introvertált emberek arra törekednek, hogy megismerjék magukat, megtalálják az élet mélyebb értelmét, meg úgy általában, mindig a dolgok mélyére néznek és szeretnék tudni, hogy mi miért történik.

18. Szeretsz hallgatni másokat. A hallgatás az introvertált embereknél jó módszer, hogy megismerje és megértse azt, aki beszél hozzá. Ha megszólal, akkor biztosan valami fontosat mond, nem beszél a levegőbe.

19. Nem szeretsz magadról beszélni. Az introvertált emberek nem szoktak dicsekedni és magukról, az érzésekről beszélni, pláne nem megszépíteni dolgokat. Sokkal hajlamosabbak az öniróniára, mint az extrovertáltak.

20. A domináns emberek és a társasági élet elszívják az energiádat. Az introvertált emberekre a nagy energiájú emberek fárasztóan hatnak. Gyakran érzik úgy, hogy túl hangos, túl gyors, túl intenzív, túl sok nekik egy extrovertált ember. Társasági életben, ha részt is vesznek, hamar elfáradnak, és utána szükségük van a regenerálódásra, egyedüllétre. Éppen ezért járnak kevesebbet társaságba, mert ők sokkal jobban odafigyelnek a másik emberre, ezért sokkal nagyobb energiát fektetnek bele egy-egy kapcsolatba. Ezért kell nekik a csend és a befelé fordulás, hogy fel tudják tölteni magukat.

Forrás: girlsaskguys.com | wikipedia.org