Egy testvérpár, akik nappal átlagos életet élnek, de minden éjjel valami nagyon különös történik velük

El sem tudják képzelni a Pakisztáni Orvostudományi Intézet munkatársai, mi okozza a két fiúnál azt az állapotot, hogy az éjszakákat teljes vegetatív állapotban töltik – ilyenkor ugyanis nem tudnak mozdulni, sem beszélni a “szolár-gyerekek”.

Teljesen átlagos gyermekként éli mindennapjait a 9 éves Abdul Rasid és a 13 éves Soaib Ahmed, ám amint a nap lemegy, egyikük sem képes mozdulni, sem pedig beszélni. Azután, mintha mi sem történt volna, mikor a nap felkel, az ébredező fiúk egész nap energikusak lesznek. Más gyerekekhez hasonlóan iskolába járnak, de késő délután vészesen kimerültté válnak, majd másnap reggelig teljesen megmerevednek, és képtelen még megszólalni, vagy akár a szemüket felnyitni.

Apjuk, aki anyjuk unokatestvére, arra gondolt, biztosan a naptól nyerik az energiát, de az orvosok ezt az ötletet elvetették, miután sötét szobában nappal a tünetek nem jelentkeztek.

A gyerekek szegénysége miatt a kormány által finanszírozott kivizsgálások során külföldi laborokba, specialistáknak is elküldik a vérmintájukat, és a lakhelyüket is tüzetesen átnézik. A két fiú egyébként napjait az iszlámábádi kórházban tölti, az AP hírügynökség szerint nagy vidámságban.

Elképzelhető, hogy a magyarázat a genetikában rejlik. A szülők ugyanis unokatestvérek, hat gyerekük született eddig, akikből kettő korán elhunyt, egy harmadik – most egyéves fiú – pedig ugyanilyen betegséggel küzd. Az orvosok szerint a közeli rokoni kapcsolat is oka lehet a furcsa tüneteknek. Mindenesetre a falu levegőjéből és talajából is vettek mintákat, hogy megvizsgálhassák, a környezeti adottságok szerepet játszanak-e a betegség kialakulásában.

Forrás: medicalxpress.com | torontosun.com

via: 24.hu