Luxuscikkek, amelyeket még egy lottómilliomos sem engedhet meg magának

Gondoltad volna, hogy még a gazdagok között is léteznek kasztok? 

Előnyt élveznek azok, akik eleve beleszülettek a pénzbe, és évszázadokra visszamenőleg bizonyítani tudják, hogy a jómód az életük része, vagy éppen nagyon felkapott hírességek. Ők olyan különleges termékekhez és szolgáltatásokhoz juthatnak hozzá, amihez egy egyszerű jött-ment lottómilliomos soha nem fog tudni megszerezni.

Étterem, amit csak kívülről csodálhatsz

New York Rao’s nevű éttermébe évtizedekre előre betelt a várólista, még a kritikusokat sem engedik be minden alkalommal, amikor jönni szeretnének. Ez azt is jelenti, hogy az étteremről nem jelenik meg méltató cikk, vagy egyáltalán hozzáértő kritika, az áraik nincsenek az egekben, ételsoruk állítólag klasszikus, az étterem mégis népszerű. Az asztalok tulajdonosai, akik nevüket titokban tartják, és a felszolgálók is családtagok, csak olyan hírességekkel tesznek kivételt, mint Angelina Jolie, Madonna, vagy Leonardo Dicaprio.

Rao's Italian restaurant in New York Daily Mail Femail

etterem

A szálloda, ahol csak sztárok lakhatnak

A londoni Lanesborough hotel Royal lakosztályában nem fordul meg átlagember. Egyetlen éjszaka 5 és fél millió forintba kerül, és még így is bármikor lemondhatják a foglalást, ha olyan sztár érkezik, mint Madonna, Leonardo DiCaprio, vagy Jim Carrey.

hotel

luxushotel

Oprah leendő repülője

Az, hogy egy gazdag embernek magánrepülőgépe van, tulajdonképpen kicsit sem meglepő. Aki igazán kérkedni akar, az kivárja a hároméves sort, és vásárol egy G650 Gulfstream jetjet, amiből összesen negyven repked az egész világon. A várólistán van egy csomó híresség, például Oprah Winfrey.

g650_aerial_2_1300_580_70.jpg

maganrepulo

Óra kétszáz évre

Negyven millió forintba kerül, és 11 hónapig tart az elkészítése egyetlen RW Smith órának. Összesen ötven ember visel ilyet a világon, a remekművek elkészítése pedig azért tart ennyi ideig, mert egyetlen szakember foglalkozik minden munkafázissal. Cserébe az órák tartósságát kétszáz évre becsülik…

Open-dial-batons-standard-view.jpg Daily Mail Femail RW Smith watches

Még egy szaúdi hercegnő is várólistán van ennél a körmösnél

Leighton Denny olyan profi, és akkora név, hogy szalonjában hírességek százai vannak várólistán egy szaúdi hercegnővel együtt. A körömkezelések  ára akár nyolcmillió forintig is terjedhet. Nincs ez másként Nichola Joss kozemtikusnál sem, aki csak sztárokkal hajlandó foglalkozni, átlagemberekkel nem. Jo Hansford sem fogja megcsinálna akárki haját, a pórnépnek a szalonban dolgozók jutnak, a VIP vendégek pedig vetekednek a helyekért magához a mesterhez.

leightin denny

A világ legexkluzívabb edzőterme topmodellekkel

Egy sima menő edzőterem már kevés, a The Skinny Bitch Collective fitnesz óráin a világ topmodelljei vesznek részt, s aki velük akar mozogni, annak alaposan fel kell kötnie az alsóneműjét. A várólista olyan hosszú, hogy először egy email-es levelezőrendszerbe kell felvetetni magunkat  ahhoz, hogy egyáltalán értesítsenek a megüresedő helyekről.

sbc

Forrás: Facebook

Hat másodperced van táskát szerezni

Mansur Gavriel  150 ezer forintos táskái attól olyan különlegesek, hogy mindössze egyetlen gyárban gyártják őket, aminek nincs nagy kapacitása, a designerek pedig Excel táblázatokon követik, ki van feliratkozva a várólistára. Minden egyes darabra 300 vásárló jut, így nem csoda, hogy a legutóbbi kollekció hat másodperc alatt fogyott el.

taska

Walt Disney privát klubja

A Club 33 nevű helyet maga Walt Disney alapította, s hiába van várólista tagfelvételre, az már 14 éve (!) betelt. Még úgy is, hogy a belépési díj 6,5 millió forint, az éves tagdíj 2,5 millió forint. Miközben egész Disneyland-ben tilos alkoholt fogyasztani, a klubban lehet, aki pedig megéhezik, hatfogásos francia menüsorból rendelhet.

33F6FE2800000578-0-image-a-59_1462750065280

Forrás: Dailymail, Szeretlekmagyarország