Elképesztő videó a 21 századból: Egy szaúd-arábiai férfi tanácsai az asszonyverésről

Elképzelni sem tudtuk volna, de igaz: egy szaúdi családpszichológus (!) oktatóvideót készített a feleségverés szabályairól. Elmondja, hogy a bántalmazás minden férj vallási kötelessége, és fontos, hogy helyesen végezzék.

Khaled Al-Saqaby idilli, természetben, madárcsicsergés közt felvett videóját a washingtoni székhelyű, közel-keleti médiát szemléző Memri TV  vetítette le áprilisban, angol felirattal, hogy mindenki értse.

A tanácsadó mosolyogva, nyugodtan, békésen beszél arról, hogy minden férfi Allahtól kapott joga a feleségverés, így annak célja az iszlám hit tanainak betartása, és nem az agresszió levezetése. Ezért inkább félelmet keltő eszközöket érdemes használni, mint a bot, vagy a kendő, és néha elég ezekkel csak fenyegetőzni, nincs szükség a gyakran használt ostorokra és szíjakra. A cél elérése a lényeg, ez pedig az, hogy az asszony érezze, hogy rossz volt. A verés mellett nyugodtan le lehet parancsolni a hitvest a közös ágyból a földre, konfliktus esetén pedig nem hagyhatják el a helyszínt, mert akkor elmaradna az asszony kötelező megfenyítése. Arra is kitér, hogy természetesen rengeteg buktatóval járhat verni feleségünket,”de ha Allah is úgy akarja, közösen átkelhetünk ezen a hídon”.

Az igazság bár egyértelmű, azért muszáj megemlítenünk:

Magyarországon, és a világ civilizált részein megverni, bántalmazni a feleségünket bűncselekmény. Senkinek sem adott az égvilágon senki jogot arra, hogy bárkit is bántson és félelemben tartson: ez azon emberek eszköze, akik belül gyengék és szánalmasak, de attól, hogy valakin uralkodnak, legalább kis időre erősnek érzik magukat. Minden nőnek, férfinak és gyereknek alapvető joga van a testi-lelki épségéhez, és baj esetén segítségért folyamodni, például a NANE segélyvonalához, amelynek telefonszáma 06-80-505-101.

Forrás: Metro