Óriási felháborodást váltottak ki ezek a véresre tört lábak

Nicola Gavins felháborodva posztolta azt a véresre feltört, vörös lábakat és egy pár magassarkút ábrázoló felvételt, melyet azóta nők tízezrei osztottak meg a közösségei oldalakon.

A képen a posztoló nő kanadai Edmonton városának “Joey Restaurant” étteremláncában dolgozó barátnője lábai láthatóak. A munkahelyen az az előírás, hogy legalább 3 centiméteres sarkú cipőt kell viselni a pincérnőknek, és bár a szóban forgó barátnő lába már műszakja közepén vérezni kezdett, főnöke nemhogy nem engedte, hogy lábbelit cseréljen, még azt is közölte, másnap sem számíthat kivételezésre.

lab2

Az éttermet “mindennapi szexizmussal” vádoló Nicola Gavins fotója – mely alatt megjegyzi, hogy az étteremben a férfiak azt vesznek fel, amit akarnak, csak fekete legyen – terjedni kezdett, az étterem sajtóközleményben fejtette ki, hogy náluk nem a sarok minimuma, hanem annak maximuma van meghatározva 7 centiméterben.

Angliában ugyanekkor egy Nicola Thorp nevű nő nyújtott be petíciót a parlamentnek, hogy tiltsák meg a munkaadóknak azt, hogy tűsarkúba kényszerítsék alkalmazottaikat, miután őt első munkanapján azért küldték haza, mert nem magas sarkú cipőben jelent meg.

Forrás: independent.co.uk | bbc.com