Egy norvég városban betiltották a bikinis plakátlányok karcsú testét

Norvégia harmadik legnagyobb városa, Trondheim vezetése megunta, hogy a sok, félig meztelen modelleket ábrázoló plakát miatt az emberekben negaítv testkép alakulhat ki. A dolog azért is érdekes, mert a tiltást férfi és női modellekre egyaránt bevezették. 

A városban többé nem szerepelhet sem férfi, sem nő olyan óriáslakáton, amin fehérneműt, vagy fürdőruhát visel.

Na de itt jön a trükkös kérdés: mi számít meztelenségnek, illetve félmeztelenségnek? Ha egy férfin csak nadrág van, az már áthágja a szabályokat, vagy nem? A városi tanács a részletkérdéseket még tárgyalja, de az biztos, hogy lőttek a fürdőruhás meg fehérneműs képeknek. A nők eltárgyiasítása ellen küzdő feminista szervezet, a Collective Shout kampánymenedzsere, Catlin Roper nagy örömét fejezte ki a norvégok döntése miatt, abban reménykedik, hogy az egész országban elterjed majd az újfajta hozzáállás.

bikini

Itthon egy sorozat verte ki a biztosítékot

A hazai magazinokban mindenki viselhet szexi fehérneműt vagy fürdőruhát, legyen az férfi, vagy nő. Az Ádám keresi Évát show viszont már a legtöbb szülőnek sok volt, a műsorban anyaszült meztelen emberek randevúznak egymással, a kényes részeket képkockázással takarják ki, de így is rengeteget látunk a szereplőkből. Természetesen aki nem akarja, ne nézze, de a szülők nem a sorozat, hanem a mindenhol elhelyezett plakátok miatt háborognak.

Forrás: Independent

via Index