A szeretet erősebb a gyűlöletnél: Babája született a házaspárnak, akik 3 gyermeküket vesztették el a maláj repülőgépen

Az ausztrál Anthony Maslin és Marite Norris életének legrosszabb napja jött el 2014 júliusában, amikor a Malaysia Airlines MH17-es járatát Ukrajna fölött lelőtték. Három gyerekük a gépen utazott – mindannyian életüket vesztették. Az élet azonban utat tör: a párnak újabb gyermeke született.

Az MH17 járat Amszterdamból tartott Kuala Lumpurba. Az apa és az anya Amszterdamban maradt, míg a 8, 10 és 12 éves gyerekek nagypapájukkal utaztak vissza Ausztráliába.

gyerekek2

A repülőt a levegőben egy orosz gyártású föld-levegő rakétával lőtték le, felelős pedig egyelőre nincs, az ukránok az oroszokat, az oroszok az ukránokat vádolják. 298 utas és a teljes személyzet meghalt, az áldozatok közül nyolcvan gyerek volt.

_89669886_gettyimages-452387468

A kicsi baba nemrég született meg, kislány, a neve Violet May.

_89669269_mh17

“Violet születése azt a hitünket igazolja, hogy a szeretet erősebb, mint a gyűlölet. Még mindig fájdalomban élünk, de Violet, és az a tudat, hogy mind a négy gyerekünk mindig velünk van, fényt hoz a sötétségbe. Ahogy Martin Luther King mondta: Sötétséget sötétséggel elűzni nem lehet, csak a fény teheti azt. A gyűlöletet nem űzi ki a gyűlölet, csak a szeretet teheti azt” – áll a szülők nyilatkozatában.

Forrás: BBC, TheGuardian

via HVG