Készítettek egy kütyüt, ami megmondja, tetszel-e a másiknak

Elkészítették azt az érzelem detektort, ami véget vet a morfondírozásnak: vajon tényleg tetszem a másiknak, vagy csak udvariasan épp lekoptatnak? Elég magunkkal vinni a képen látható, citromra emlékeztető szerkentyűt, és máris értékelhetjük gyanútlan partnerünk minden biológiai visszajelzését.

A Lancaster University kutatói Ridley Scott Szárnyas Fejvadászából vették az érzelem-detektor ötletét, ami már működik, de még nem nyerte el végleges formáját. A tervek szerint nem lesz feltűnő darab, rácsíptethetjük okostelefonunkra vagy tabletünkre is, és nem lesz nehéz rápislogni sem randi közben. A szenzor azt érzékeli, hogyan változik randipartnerünk légzése, szívritmusa, pupillája mennyire tágul, azaz felkeltettük-e az érdeklődését.

160510124930_1_540x360

Asztmások, izgulósok, szívritmuszavarosok és pupillatágításon átesett randipartnerek esetében jókora zűrzavarra készülhetünk, hiszen a test jelzései nemcsak az eszméletlen vonzalomtól változhatnak meg… De introvertált, szótlan vagy félénk embereknek még be is jöhet a dolog. Egyszerűbb, mint kérdezni, nem?

Forrás: Science Daily