Amikor a suli szemüveges dagijából lesz a jópasi és a foghíjas szösziből a szépség – Kínos képek a múltból

Szinte mindenkinek volt úgynevezett kínos időszak az életében. Merilee Allred különleges „Kínos Évek Projektjében” arra vállalkozik, hogy szokatlan képeken mutassa meg, idővel mennyit változunk.

A folyamatosan bővülő portré sorozatban férfiak és nők tartják kezükben saját képeiket, melyen például nadrágtartós gyermekként, megkérdőjelezhető stílusú ruhakölteményekben, vagy szinte vállalhatatlan frizurával pózolnak. Az ötlet onnan jött, hogy a művész barátja azt mondta, el sem hiszi, hogy neki is voltak kínos évei.

k4

Allred erre előkeresett egy képet a ’80-as évekből, amelyen dauerolt hajjal és csillogó, nagy szemüvegben pózol.

k3

Allred dauerolt hajjal, óriáskeretes szemüvegben a ’80-as éveken

Annak ellenére, hogy a fotó több mint 20 évvel ezelőtt készült, Merilee összerezzent a gondolattól, hogy másokkal is megossza, azonban arra jutott, hogy ezt a személyes élményt kihasználja egy olyan projekt megvalósítására, amelybe barátokat, a családot valamint idegeneket von be, akik hasonló élményeken mentek keresztül.

k1

Azt mondja a projektet azért indította, hogy megmutassa, nemcsak mind túléltük életünk kínos időszakát, de általában óriásit változtunk is azóta. A projekt mindenkinek szól, legyen az különc, vagy a divat áldozata akár a múltban akár a jelenben.

k2

k5

Ezt a képet mondjuk nem találjuk különösebben kínosnak…

k6

Ezt a gyermekkori mókás képet pedig egyenesen imádjuk.

k7

Na, ez már kínos :D

k8

k9

k10

Forrás: My Modern Met |  Tumblr