Hallgass bele Kim Dzsongun saját popbandájának számaiba!

A diktatúra és éhínség sújtotta Észak-Korea egyetlen dologra nagyon odafigyel: a propagandára. A borzalmas állapotokról igyekeznek hallgatni, miközben imádott vezetőjük megleli az AIDS és a rák gyógyszerét, asztronautákat küld a Naphoz, luxuspalotákat épít, lányokat raboltat háremébe, vagy épp saját popbandát működtet.

A Moranbong nevű együttes  2012 nyarán alakult, s nemcsak amiatt különleges, hogy maga a szent vezető válogatta ki tagjait – összesen tizennyolcat – , de azért is, mert csak lányokból áll.

486427_474613309225065_2004129735_n

Kim Dzsongun egyszerűen összeszedte Észak-Korea legszebb, legjobb hangú, vagy legtehetségesebb zenész lányait, akik természetesen feltétlenül hisznek a rendszerben és imádják az uralkodót.

moranbong2

Az első szám megjelenését viszont nagyon rosszul időzítették, mert pont akkor álltak elő vele, amikor a dél-koreai Psy a Gangnam Style-lal. Így aztán hiába játszanak hangszereken és énekelnek a legtöbbször visszafogott kosztümben, olykor katonai egyenruhába öltöztetett lányok, valahogy nem jön a világsiker, a banda többnyire állami ünnepségeken lép fel, és őrült rajongók helyett csak agymosott párttagok tapsolnak nekik.

Forrás: Youtube, Facebook, TheGuardian

via Index