Videó: Így mentett ki egy égő autóból egy embert egy arra járó idegen

Segítséget nyújtanunk kötelező, ám ezt sokan mégis elfelejtik, és simán elhajtanak egy baleset helyszínéről. Ez a férfi hétköznapi hőssé vált, amikor hajlandó volt segíteni, és megmentette egy ember életét.

Biztos halál várt arra Ricardo Nunezre, aki Los Angelesben egy illegális utcai versenyen villanyoszlopnak csapódva felborult az autójával, a jármű pedig kigyulladt. Santiago Portillo annak a boltnak a vezetője, ami mellett a baleset történt. Kinézve az ablakon meglátta a felborult autót, ami már lángokban állt, erre elkezdte videóra venni a történéseket. Ekkor látta meg, hogy valakinek a karja kilóg az autóból…

Azonnal odarohant, hogy kiszabadítsa a férfit, és a legnagyobb szerencséjükre sikerült kiráncigálni, mielőtt a fekete füst és a lángok végeztek volna vele. Az autós életét sikerült megmenteni, de így is súlyos fejsérülést szenvedett, és mindkét lába összeroncsolódott – az orvosok szerint helyre fog jönni.

Mire a mentők és a tűzoltók kiérkeztek, az autó teljesen kiégett. S bár Portillo megmentette a szerencsétlen autós életét, mégsem tartja magát hősnek. Azt mondta, azért segített, mert egyszerűen ember. Talán pont ez az oka annak is, hogy az életmentés mellett a videózással is el volt foglalva.

Forrás: Nbclosangeles