A lány, aki véletlenül lenyelt egy villámot

Igazán szerencsésnek mondhatja magát a horvát Natasha Timarovic, hogy nem halt bele abba a szerencsétlen villámcsapás-esetbe, ami vele történt 2006-ban. A fiatal hölgy ugyanis lenyelt egy villámot – írta az Index.hu.

Zárában, Horvátország egyik városában a fiatal Natasha éppen a fürdőszobai csapnál mosta fogát, kint pedig nagy vihar tombolt. A villámhárító egy villámcsapás elektromosságát végigvezette a hölgy lakásában található csapig, így a mit sem sejtő lányt a csaphoz hajolva száját érte el először a villám. Ami – mintha csak lenyelte volna a villámcsapást – gyorsan végig is haladt az egész testén.

Sokra ugyan nem emlékszik Natasha a történtekből, csak azt érezte, hogy nagyon fáj a felsőteste. Az elektromos töltés a lány egész emésztőrendszerén áthaladt, így a kórházban az orvosok azt látták, nemcsak száján, de még fenekén is nyomot hagyott. Nagy szerencse, hogy Natasha gumitalpú papucsot viselt, és a nedves zuhanyfüggönybe kapaszkodott – a doktorok szerint ennek köszönheti, hogy csodával határos módon túlélte a villámcsapást.

Forrás: news.com.au

via: Index.hu