Emlékeztek arra a képre, amelyen egy kisbaba anyja méhéből kinyúlva megfogja az orvos kezét? Az a kisfiú már 17 éves!

1999. augusztus 19-én készült egy ikonikus fotó, amelyet azóta az egész világ  megismert. Egy magzaton a 21. terhességi hétben méhen belüli műtétet kellett végrehajtani. Az operáció közben a baba kinyúlt – az orvos elmondása szerint igazából ő emelte meg a kis kezet – anyukája méhéből , és apró ujjait az őt műtő orvos ujjai köré kulcsolta. A fiú azóta 17 éves kamasz lett, és bár vannak egészségügyi problémái, teljes életet él.

Annakidején a kockázatos műtétre azért került sor, mert az ultrahangon kiderült, hogy a kisfiúnak nyitott a gerince. Sikerült megoperálniuk, és Samuel egészen december másodikáig az anyaméhben fejlődött.

gyerek

Miután világra jött, a kisfiúnak nem kellett átesnie azokon a műtéteken, amik egy nyitott gerinccel született gyereknek kell, nyugodtan fejlődhetett. A ma 17 éves srác képes járni és sportolni, csak hosszú távon van szüksége kerekesszékre, illetve alsó lábszárán a műlábra. Ahhoz képest, milyen súlyos volt az állapota, és hogy a magzatkori spina bifida halálhoz is vezethet, amennyire csak lehet, jól van.

3 hónapos Samuel

A kis Samuel 3 hónapos

21 hónaposan így tanult járni

21 hónaposan így tanult járni

Samuel testvéreivel

Samuel testvéreivel

Samuel a lépcsőn

Samuel a lépcsőn

Sport közben

Sport közben

Forrás: Myajc