Nem lehet megunni – Egy szenzációs videóklip, amit mintha Dalí képeiből és Gulliver meséiből gyúrtak volna össze

Ha nem a saját szemünkkel látnánk, el sem hinnénk. Ez a film teljesen olyan, mintha egy fantáziadús meséből pottyant volna elő, mintha nem is felnőttek, hanem gyermekek alkották volna, annyira szürreális.

A Coldplay nevű brit zenekar Up&Up című számának videóklipjéről van szó, ami “A Head Full of Dreams” (Egy álmokkal teli fej) albumán a harmadik dalként szerepel.

Nem csak a zene, hanem az egymást viszonylagos gyorsasággal váltó álomképek is annyira érdekesek, hogy teljesen elvarázsoltak minket. A filmben szereplő csodaország egészen olyan, mintha Dalí képeiből és Gulliver utazásainak meséiből gyúrták volna össze.

A film főszereplői a zenekar tagjai, akik óriásokként belecsöppentek egy lilliputi világba, ahol az egyik pillanatban még a Szaturnusz gyűrűjén száguldoznak az autók, majd a vulkán pattogatott kukoricaként veti ki magából a fehér lávát, valamint a sas is megtanult úszni, majd újra megjelenik a teknősbéka, aki a metró perona felett boldogan úszkál az utasok mellett.

Nézzetek bele ti is ebbe a csodálatos fantáziavilágba, és merüljetek el egy kicsit a mesék világában – nekünk, felnőtteknek sem árt ez néha!

O. M.