13 év után kezdhet végre új életet a használhatatlan nyakizmokkal élő fiú

A 13 éves Mahendra Ahirwar olyan ritka betegséggel született, aminek következtében a nyakizmai nem tudják megtartani a fejét. Az ijesztő és veszélyes rendellenességet azonban egészen idáig pénz és szakember hiányában nem tudták megoperálni. 

Hiába szenvedett sokat az indiai fiú, az ottani orvosok azt mondták, nem lehet segíteni rajta, és “úgyis meghal hamar”. A szülők viszont nem adták fel, újabb és újabb orvosokat kerestek, míg végül jelentkezett dr. Rajagopalan Krishnanki.

JS90353274

A közösségi összefogásnak és az adományoknak hála a pénzt is összegyűjtötték a műtétre – ami még úgy is többezer dollárba került, hogy az orvos ingyen vállalta a beavatkozást – így  Mahendra Újdelhiben végre kés alá került.

Az adományozást egyébként egy kétgyermekes angliai nő indította el, akihez a sajtónak hála eljutott a szenvedő fiú története. Az asszonynak köszönhetően egy hónap alatt összegyűlt a megfelelő összeg.

A bonyolult műtét tíz órán át tartott, s bár a fiúnak még kisebb beavatkozásokon át kell majd esnie, és egyelőre nyakmerevítőt hord, minden esélye megvan a felépülésre.

Forrás: Mirror