Rendőröknek kellett kimentenie egy 12 éves kislányt a BKV-ellenőrök karmai közül

A Pesten Hallottam nevű csoportban számolt be egy hölgy arról az esetről, amikor egy hazafelé tartó 12 éves diáklányt nem engedtek tovább azt ellenőrök a Blaha Lujza térnél, mondván, nincs diákigazolványa.

Hiába volt a kislánynál személyi igazolvány – amiből nyilvánvaló, hogy 12 éves, tehát diák -, valamint a bérletét is meg tudta mutatni – tehát nem bliccelt-, az ellenőr mégis félreállította táskájánál fogva, majd rendőrt hívott rá.

Az utasok legnagyobb meglepetésére a kiérkező rendőrök, miután meghallgatták az ellenőrök panaszát, kiszabadították a kislányt, megkérdezték tőle, hogy jól van-e, és szép hétvégét kívántak neki, majd elengedték haza.

Majd a rendőr az agresszív ellenőrhöz fordult, azt mondta neki, hogy örülhet, hogy nem indul ellene eljárás. Az ellenőr persze védte magát, hogy ő csak a munkáját végezte, de a rendőr erre azt válaszolta, hogy amit művelt ezzel a 12 éves kislánnyal, az már nem a munka része volt. És gondoljon bele, ha van gyereke, akkor mit érezne abban az esetben, ha vele ez történne.

“Egy kis emberség, uram, csak ennyi kell és jobb lesz mindenkinek”

– ezek voltak a rendőr utolsó szavai.