Élőben közvetítette felesége szülését egy férfi – Fogalma sem volt, hogy az egész világ láthatja

Egy gyermek születése valóban csodálatos eseménynek számít egy család életében. Általában az édesanya és az édesapa már alig várja, hogy végre meglássa szerelmük várva várt gyümölcsét. Azt azonban nehéz elképzelni, hogy a lelkes apuka élőben közvetítse a Facebookon, ahogy felesége vajúdik.

A véletlennek köszönhetően egy amerikai édesapa mégis megtette ezt. Az apuka, becsületes nevén Fakamalo Kihe Eiki, egy 36 éves kaliforniai kabarészínész pusztán megszokásból filmezett, és közben észre sem vette, hogy nem csak egy szűk csoport láthatja az intim felvételeket, hanem bizony a világon mindenki számára elérhetővé vált az a május 16-i esemény, mikor megszületett harmadik gyermeke, egy egészséges kisfiú.

Az édesapa arról számolt be, hogy mivel az előző házasságából származó gyermekeivel gyakran kommunikál az interneten keresztül, tulajdonképpen rutinból filmezett. Sőt, mivel ő egy dél-csendes-óceáni szigetországból, Tongából származik, számára a világ legtermészetesebb dolga, hogy nem egyedül, hanem rokonaival, ismerőseivel együtt akar örülni annak, hogy gyermeke születik. Különben is, a filmben egyetlen igazán intim felvétel sincs, hiszen csupán felesége arcát és a kórház személyzetét filmezte az apuka.

Itt láthatód a videót a szülésről – csupán 44 percig tart, gyors és komplikációmentes:

A filmben szereplő édesanya, Sarah Dome úgy nyilatkozott, hogy nagyon reméli, hogy a videó segítségével sikerült megmutatniuk a nagyvilágnak, hogy a szülés a világ legtermészetesebb dolga, és hogy minden nőnek büszkének kellene lennie, amikor életet ad egy gyermeknek. Sarah-nak még nem volt alkalma megnéznie a videót, de mivel ő volt az, aki végig vajúdta azt a 44 percet, ez bocsánatos bűnnek számít.

babaszules

Fotó: Fakamalo Kihe Eiki / Facebook

Érdekes még, hogy a világon először tavaly közvetítették élőben egy gyermek születését a Samsungnál, amikor is az édesapa nem tudott már időben odaérni a kórházba. A VR headsetnek köszönhetően azonban az apuka mindent látott, és sikerült beszélnie is feleségével.

Forrás: nydailynews.comrt.com

O. M.