Videó: Ez a 17 éves lány megtanult beszélni az elefántokkal

Az indiai Nirmala Toppo édesapját elefántok ölték meg, így a lánynak minden oka meg lett volna arra, hogy tartson a hatalmas állatoktól. Ő azonban gyűlölet és félelem helyett elefántsuttogóvá vált, aki beszél az állatokhoz, képes kezelni és megnyugtatni őket.

Nirmala apjától tanulta a különös módszert, amivel meg lehet fékezni az elefántokat – jó darabig együtt is jártak terepre. Egy nap például elefántcsorda tört be Roulkela városába. A hatóságoknak ugyan sikerült beterelniük az állatokat a futballstadionba, de itt megállt a tudományuk, ötletük sem volt, hogyan tereljék vissza őket természetes lakóhelyükre anélkül, hogy porrá zúznák a várost. Szóltak hát Nirmalának, aki apjával és néhány ismerőssel együtt érkezett, elkezdett beszélni az állatokhoz, és kilométereken át kísérte a csordát vissza az erdőbe.

Azóta is, amikor a helyiek pánikolnak egy-egy elefánt miatt – akit úgy akarnak elküldeni a földjükről, hogy kövekkel dobálják, ám ezzel csak felmérgesítik az állatot, aki aztán nekik akar menni – hívják Nirmalát, aki énekel, megnyugtatóan beszél az elefántokhoz, arra kérve őket, hogy menjenek el, ne zavarják őket – az állatok pedig pár perc alatt megnyugszanak, és hallgatnak rá.

A dolog azért nem egészen veszélytelen: Nirmala apját éppen elefántsuttogás közben taposta halálra az egyik állat. Nirmala azt mondja, nem gyűlöli az elefántokat, de szomorú amiatt, hogy apja egyikük miatt halt meg. Nem becsüli le az elefántok erejét.

Forrás: Dailymail