A férfi, aki az egész világot átverte, hogy görbe tükröt mutasson az álszent, prűd embereknek

Alan Abel ötven éven át ügyködött azon, hogy az amerikaiak rájöjjenek, mennyire hiszékenyek, korlátoltak, álszentek, prűdek, felületesek, és hogy mindenez tulajdonságukból kifolyólag milyen könnyű manipulálni őket és hülyeségekre rávenni – írta meg az Index.

Abel ma már nyugdíjasként él Connecticutban feleségével, Jeanne-nel, és könyvekben írja le eddigi átveréseit, illetve készült egy díjnyertes dokumentumfilm is az életéről.

Abel családjával

Abel családjával

Megmutatjuk néhány csúnya tréfáját, melynek ezrek dőltek be újra és újra

A szoptatásról híresztelni kezdte, hogy az tulajdonképpen vérfertőzés -> tiltsák be

Abel 200.000 ember aláírását szerezte meg egy kitalált ügy érdekében, ami arról szólt, hogy a szoptatást be kéne tiltani, mert későbbi pszichés zavarok, vérfertőző kapcsolatok melegágya, és egyenesen sérti az újszülött jogait. Az emberek annyira komolyan vették az ügyet, hogy Abel hírműsorokba is bekerült, és vitázott az ellenzőkkel, illetve az ügy pártolóival.

Követelte, hogy fizessenek kövéradót az emberek

Szegény Esquire magazin a 2006 áprilisi számában közölte hatalmas címlapsztoriként, hogy a texasi milliomos, Irwin Leba (az Abel fordítva) terve szerint minden embernek a saját tömege után kéne adóznia, fontonként évi 5 dollárt. A dolog odáig jutott, hogy tudományos számításokat végeztek, hogy megmutassák, mennyire jól járna ezzel nemcsak Amerika, de az egészségügy is, hiszen sokkal kevesebb kövér ember létezne – az ügynek még weboldala is volt adókalkulátorral. A háttérben kuncogó Abelt végül a Washington Post buktatta le.

Tanította, hogyan kell profi módon koldulni

Abel egy nap Omar Rockford kitalált bőrébe bújt, és szó szerint koldusképző iskolát működtetett New Yorkban, tankönyvekkel. 14 éven át jelentek meg róla hírek, hogyan lehet néhány nap alatt megtanulni olyan profin koldulni, hogy soha ne érjen visszautasítás. Az iskola a valóságban persze csak akkor hívott be tanárokat és diákokat alakító színészeket, amikor egy újságíró riportot akart készíteni a különleges oktatási intézményről.

“A halálomról szóló hírek némiképp túlzóak”

Abel legmorbidabb húzása az volt, amikor megrendezte a saját halálát 1980-ban. Mivel akkoriban az újságírók már fel voltak készítve Abelből, eleinte nem is hitték el a haláláról kiadott álhírt, ám miután a búcsúszertartást végző templom és a temető, illetve a sípálya – ahol a férfit az állítólagos baleset érte –  is megerősítette a hírt, nem volt mit tenni: közreadták, hogy Abel meghalt. Nekrológot közöltek életéről, és két napig gyászolták. Már a rokonok jelentkeztek az örökségért, amikor Abel szépen elment egy sajtótájékoztatóra, és azt mondta:

“A halálomról szóló hírek némiképp túlzóak”

Az Index, illetve Abel oldalán oldalán még több vaskos tréfájáról olvashatsz!