8 éves kislány életét mentette meg egy elefánt, amikor megérezte a cunamit

Amber Owen már 20 éves, de sosem fogja elfelejteni azt a napot, amikor 12 évvel ezelőtt egy elefánt megérzése mentette meg a pusztító szökőártól.

Amber édesanyjával és mostohaapjával nyaralt 2004-ben a thaiföldi Phuketben, s elmentek meglátogatni az egyik kedvenc szelíd elefántjukat, hogy megsimogassák, és banánnal etessék.

*** COLLECT IMAGE = NO SYNDICATION - NO LIBRARY *** Amber Owen on Ning Nong the four year old elephant. Image taken in Phuket, Thailand in December 2004 just before the Boxing Day tsunami. Credit Owen family picture Image via Sam Miles - Alpha Contracts Leasing Ltd

Amber és Ning Nong

Ning Nong hátán rendszeresen ültek gyerekek, Amber is ment egy kört a tengerparton, de észrevette, hogy az elefánt szokatlanul ideges és megpróbál elhúzódni a víztől minél messzebbre, míg korábban sosem tett ilyet. Az elefántok trénere hiába próbált visszaterelni Ning Nong-ot a tengerpart felé, az elefánt csökönyösen távolodott a tengertől. Azt tudták, hogy reggel 8-kor volt egy kis földrengés, de senki nem számított a pusztító szökőárra. Jött egy hatalmas hullám, ami ekkor még nem tűnt veszélyesnek. Az tenger veszélyesen visszahúzódott, az elefánt megérezte valami állati ösztönnek köszönhetően hogy óriási a baj, és haladt – Amberrel a hátán – el a tengertől, minél messzebb. Így mentette meg a kislányt a következő, már pusztító árhullámtól, ami ezután következett.

98584308_Ning_Nong_and_Amber-large_trans++qVzuuqpFlyLIwiB6NTmJwfSVWeZ_vEN7c6bHu2jJnT8

Amber és az elefánt

Amber édesanyja nem is tudta először, hogy mi történt a kislányával, csak azt látta, hogy eltűnt az elefánt, vele együtt Amber is.  Valaki a nagy pánikban azt mondta neki, hogy az elefánt elpusztult, de nem sokkal később meglátta a lányát az elefánt hátán… Ekkor visszafutott a szállodába, amit nagyon jól tett, mert jött is a következő hullám. Az első emeleten laktak, ami nagy szerencséjük volt, mert a földszinti két szobát elsöpörte az újabb árhullám.

Amber ma

Amber ma

Amber így emlékszik vissza a 12 évvel történt eseményekre:

“Ning Nong megmentette az életemet. Tudta a jelekből, hogy valami nagyon rossz fog történni és biztonságos helyre vitt, ezért örökre hálás leszek neki. Már nagyon fiatalon megtanultam, hogy a szörnyű dolgok egy pillanat alatt megtörténnek, olyan dolgok, amelyek akár egy életre megváltoztatják az életed.”

Az egyik legsikeresebb brit ifjúsági szerző, Michael Morpurgo olvasta az újságokban Amber történetét, és nem ment ki a fejéből, és most színpadra viszi a történetet.

Forrás: Telegraph, Dailymail