Videó: Ilyen gyönyörű az a világ, amit szinte már észre sem veszünk az okostelefonok miatt

India csodálatos tájait járhatod be ezzel a reklámfilmmel, és a film végére érve egy frappáns üzenet olvasható: Alive is offline.

 “Akkor élsz igazán, mikor nem a neten lógsz”

A Godrej Cinthol nevű cég India déli vidékeit választotta ehhez a csodálatos felvételhez, ami egy távoli, számunkra talán már ismeretlen és elfelejtett vidékre röpít el minket. A gyönyörű vízesést, a békés, de cseppet sem csöndes erdőt látva, mi is az őserdőbe képzeljük magunkat, és újra eszünkbe jut, milyen érzés az, mikor átadjuk magunkat a természet háborítatlan békéjének.

A felvételben szereplő fiatal férfi az indiai Kerala vidékét járja be, miközben a háttérből egy női hang arra emlékeztet minket, mennyire más a régimódi, analóg világban élni. Mert a vadon világához nem egy jelszó vezet el minket, a barátságok nem egy bejelöléssel kezdődnek, és itt még halljuk, és halljuk, hogy mit csiripelnek a madarak, és nem arra vagyunk kíváncsiak, hogy mit twittelnek a többiek.

Egy olyan világ ez, ahol nyugodt szívvel elmondhatod magadról, hogy azért nem veszed fel a telefont, és azért nem reagálsz a kommentekre, mert túlságosan elfoglalt vagy. Lefoglal téged a kora hajnali táj csodálata; lefoglal téged az, hogy a szél járásából eldöntsd, merre vigyen az utad, ha keresztúthoz érsz; és túlságosan lefoglal téged az, hogy a szíved vezet, a szíved mondja meg neked, merre menj, és nem az okostelefonod alkalmazása.

Ez az a hely, ahol az időd, a te időd fontosabb, mint az, hogy mi van az idővonaladon. Itt egy monitor nélkül is jókat tudsz játszani, és nem a karakterek száma szabja meg azt, hogy milyen hosszúra sikerüljön a mondanivalód. Ahol valóban éled az életed, és nem csak átsuhansz rajta egy egérrel a kezedben vagy a monitort böngészve. Ez a világ sokkal szebb, mint a világháló világa.

O. M.