Egyéves kisfiú kezdett el kamaszodni – Most hormonterápiával kezelik

Az indiai Akash még csak 1 éves, de máris a pubertás jelei mutatkoznak rajta, testén szőr nő, nemi szerve is egy felnőttéhez hasonlít.

A kis szervezetet oly mértékben elöntötte a tesztoszteron, hogy ebből a szempontból 25 évesnek felel meg. Arcán és testén szőr kezdett nőni, hangja is változott, és szexuális késztetései vannak – már amennyire ez egy egyéves testben elképzelhető.

A furcsa tünetek fél évvel ezelőtt kezdtek megjelenni, először csak a baba nemi szerve nőtt abnormálisan nagyra. A szülők elmentek az orvoshoz, aki elmondta, hogy ez a rendellenesség sokszor agyi vagy hasi tumor következtében alakul ki, de a vérvizsgálatok nem mutatták rák jelét.

Az orvosok azt mondják, tízévente ha egy ilyen esetet látnak, és az állapot nemcsak azért tragikus, mert tönkreteheti a gyermeki fejlődést, de az ilyen kisgyerekek gyakran erőszakosak is lesznek.

A szőr mellé pedig izom is nőtt a gyerkőcre, így egyre erősebbé válik, nehéz kontrollálni őt. Ha Akasht nem sikerült kezelni, akkor egy darabig ugyan még nőni fog, de magassága a hormonok miatt nem felel majd meg felnőttkorára a normál átlagnak, és persze más problémákkal is szembe kell néznie. Szerencsére egyelőre jól reagál a hormonterápiára.

Forrás: Mirror