Megtalálták a kisfiút, akit szülei büntetésből hagytak az erdőben

Megtalálták pénteken azt a japán kisfiút, akit néhány nappal korábban szülei büntetésből hagytak Japán legészakibb szigetének egyik hegyvidéki erdejében – írta meg az MTI. A szülők kedden csak néhány percre akarták magára hagyni, de amikor visszamentek érte, már hűlt helyét találták. 

Attól tartottak, hogy a kisfiú nem élte túl a kedd éjszakai heves esőzéseket, de szerencsére kisebb horzsolásokkal, éhesen, de teljesen egészségesen találtak rá. A kisfiú egyébként csak pólót és farmernadrágot viselt, miközben a környéken azonban éjszakánként hidegebb lehetett, mint 7 fok, ráadásul az erdő, ahol magára hagyták a szülei, ahol nagy számban fordulnak elő medvék.

Tanoka Jamatónak a Hokkaido szigetén fekvő Nanae városa melletti erdőben veszett nyoma a múlt szombaton, keresésében a japán önvédelmi erők (a japán hadsereg) egységei is részt vettek, összesen mintegy kétszáz katona, tűzoltó, rendőr és önkéntes kapcsolódott be a gyermek felkutatásába.

Miután Tanoka Jamatót pénteken megtalálták, a hatóságok közölték a hírügynökségekkel, hogy a fiú a körülményekhez képet jó fizikai állapotban van, de a biztonság kedvéért kórházba szállították. Sokan aggódtak korábban amiatt, hogy a kisfiú esetleg nem élte túl a kedd éjszakai heves esőzéseket. A kisfiú eltűnésekor ugyanis csupán pólót és farmernadrágot viselt, a környéken azonban éjszakánként a hőmérséklet hét Celsius-fok alá is süllyedhet. Eltűnésekor nem volt nála sem élelem, sem folyadék, arról nem is beszélve, hogy azon a tájon vadon élő medvék vannak.

Egy katona talált a fiúra. Amint meglátta, megkérdezte:
– Te vagy Jamato?
– Igen – mondta a fiú. – És éhes vagyok – tette hozzá.

A katona azonnal vizet, kenyeret és rizsgolyókat adott neki. Apróbb horzsolásoktól és enyhe kiszáradástól túl úgy tűnik, hogy nincs baja a fiúnak.

A szülők először azt mondták, hogy Jamato akkor tűnt el, amikor ők ehető növényeket gyűjtöttek, később azonban bevallották a rendőröknek, hogy büntetésből hagyták az út szélén, miután több kirándulót és autót is kővel dobált meg. Elbeszélésük szerint néhány perccel később autójukkal visszahajtottak oda, ahol a kisfiút hagyták, ő azonban addigra eltűnt.

Forrás: MTI, 444.hu