Sikerül kitalálni? Vajon mi a közös ezekben az emberekben?

Rosie Holtom, fotográfus hosszú ideje önkéntesként dolgozik, a képen látható emberekkel nap mint nap találkozik. Most úgy döntött, mindenféle sztereotípia nélkül mutatja meg ezeknek az embereknek az arcát a nagyvilág számára. Nézzétek meg a felvételeket – a végén eláruljuk, hogy mi az, amiben mindnyájan hasonlítanak.

Teljesen hétköznapi embereket látunk a felvételeken. Nem szebbek, nem csúnyábbak, mint az átlag és a ruháik szem látszanak sem gazdagabbnak, sem szegényesebbnek az átlagnál. Vajon mi lehet bennünk a közös?

h1

h2

h3

h4

h5

h6

h7

Ha nem sikerült rájönni, eláruljuk: mindnyájan hajléktalanok. 

A fotós, Rosie Holtom azt nyilatkozta, az inspirálta projektje, a “Menedék a vihar elől” létrehozásában, hogy igencsak különböző emberekkel találkozott a hajléktalanszállón töltött önkéntes évei során.  Ám ahelyett, hogy a kócos, borostás, zavart, alkoholista, esetleg kábítószeres oldalról mutatná be a hajléktalanokat, teljesen hétköznapi emberként állítja be őket felvételein. Nem olyannak látszanak, akiket lenézni vagy sajnálni kell, hanem olyannak , mint akárki más az utcán, aki teljes életet él. A fotóin mindenféle sztereotípia nélkül mutatja meg ezeknek az embereknek az arcát a nagyvilág számára, hiszen mindenki egyedi és értékes – ők is.

Forrás: My Modern Metropolis | rosieholtom.tv | flickr.com