Szülők vertek meg egy tanárnőt egy pesterzsébeti iskolában – Felvétel is készült róla

A pesterzsébeti Gyulai István Általános Iskolába jár egy bizonyos család csemetéje. Aki egy nap azzal ment haza, hogy az egyik tanítónő nem segített neki, amikor két másik fiú az iskolából megverte őt, sőt, még bele  is verte a gyerek fejét az iskolai szekrénybe. A család erre egy rokon kíséretében bement az iskolába, és együttesen nekiestek a tanárnőnek.

Az iskola biztonsági kamerája szerencsére mindkét esetben működött. Visszanézték a felvételeket, és a gyerek állítására nem találtak bizonyítékot, az iskola tanárai mind az állítják, aznap az ominózus gyerek sértetlenül ment haza az anyukájával. A kamerák viszont rögzítették azt, amikor a felnőttek kezdték el bántalmazni a tanárnőt, a gyerek anyja beleütött a nő arcába, amikor pedig menekülni próbált, hajánál fogva rántották vissza, a térdhajlatába is belerúgtak.

Az igazgató, és egy másik tanár rohant oda, hogy segítsen a tanárnőnek, akit a család bőszen követett a tanáriba, és üvegpoharat akartak vágni a tanerő fejéhez. Szerencsére nem találták el. Mire a rendőrök kiértek, a családnak híre-hamva sem volt, de ettől függetlenül a rendőrség eljárást indított ellenük  közfeladatot ellátó személy elleni erőszak vádjával. Az eset nemcsak a tanárokat zaklatta fel, de az iskolás gyerekeket is, akik közül többen alig beszélnek, amióta látták, hogy tanárnőjüket verik.

A 35 éve dolgozó tanárnő így nyilatkozott az RTL Klubnak a történtek után:

“Kicsikét megtörtem. De igazából ami foglalkoztat most az az, hogy mi lesz a jövőben, mi lesz a gyerekeimmel, akik nem tudnak egyik-másik megszólalni. (…) Nem fog megtörni ez az ember. Nagyon sajnálom az ő kisfiát pont leginkább, mert ezzel a tettével az ő gyerekének túrta szét a kis életét. Nem tudok már sajnos segíteni rajta, bár megpróbáltam többször is, remélem egy másik iskolában, máshol elégedettebb lesz a kollégáimmal.”

Forrás: RTL Klub