Íme az üzletember, akinek egymilliárd forintot is kifizetnek, hogy együtt ebédelhessenek vele

Még jó, hogy jótékony célokra megy majd el az a 3 millió 456 ezer 789 dollár (960 millió, közel egymillárd forint), amit egy névtelenséget kérő licitáló ajánlott fel azért, hogy a világ harmadik leggazdagabb emberével, Warren Buffett  amerikai befektetővel ebédelhessen.

Az árverés az interneten zajlott, és külön érdekessége, hogy Buffet nem először ajánlotta fel önmagát beszélgető- és ebédpartnerként. 2004-ben elhunyt első felesége kezdeményezte az aukciót, amit azóta is minden évben megtartanak, ez már a 17. alkalom, amikor Buffett ebédet ajánl fel. A pénzt egyébként a Glide nevű San Franciscó-i karitatív szervezetnek adják, ők évente 750 ezer adag ételt, 815 ezer injekciós tűt osztanak szét ingyen, valamint 450 ezer gyermeknek szerveznek napközi és iskola utáni programokat.

A szerencsés, de legalábbis gazdag nyertes, aki “lecsapta” az árverésen a befektetőt, hét társával együtt költhet el egy kellemes ebédet a New York-i Smith & Wollensky steakvendéglőben, ahol azon kívül, hogy mi lesz Buffett következő befektetése, bármit kérdezhetnek.

Forrás: WSJ