Mi lenne, ha az ételek logója helyett a kalóriájuk száma szerepelne a csomagoláson?

Érdekes összeállítás következik egy pár olyan ételről és üdítőitalról, amit napi rendszerességgel fogyasztunk, miközben teljesen megfeledkezünk arról, milyen sok kalória rejlik bennük.

Ha mondjuk nem a termékek logója, hanem a bennük lévő kalóriamennyiség szerepelne a csomagolásukon, akkor lehet, hogy kétszer is meggondolnánk, hogy bedobjuk-e gyorsan azt az energiaitalt vagy sem.

1

Csalóka dolog ez, nem mindenen látszik egyből, hogy kalóriabombához van szerencsénk. Mert például ha megisszuk az egyébként átlátszó, de persze cseppet sem ártalmatlan vodkás koktélt, akkor szinte észrevétlenül már el is fogyasztottunk 500 kalóriát, ami a napi bevitel negyedének számít egy nő esetében. Nesze semmi, fogd meg jól!

2

Vagy itt van még a sült krumpli, ami – valljuk be -, igen finom tud lenni mondjuk 3 perc erejéig, aztán 3 hónapig szenvedhetünk miatta, mire leizzadjuk magunkról. Bár ez is teljesen alkatfüggő, hiszen van, aki bármit ehet, nem hízik tőle.

12

A többieknek pedig itt van a Caloriebrands nevű Instagram-felhasználó összeállítása, a képek nézése még biztos nem fog megártani senkinek. :)

3

17

18

19

5

6

7

9

10

11

13

14

15

Forrás: 3nz.it | Instagram

O. M.