Nyolc bombázó a 20. századból, akiket nem Marilyn Monroe-nak hívtak

Marilyn Monroe fényesen ragyogó csillaga mellett is akadtak azért jócskán sztárok, akik gyönyörűek, sikeresek és titokzatosak voltak, és megőrjítették a férfiakat a huszadik században.

Rita Moreno

Rosa Dolores Alverio néven született színésznő, énekesnő, leghíresebb szerepe Anita volt a West Side Story-ban. Ő az első latin nő,  aki Emmy-t, Grammy-t, Oscar-t és a második puerto rico-i, aki Academic Award-ot nyert.

rm1

Apasra Hongsakula

1965-ben, 17 éves korában lett először Miss Universe, ő volt az első nő Thaiföldről, aki a címet elnyerte. Apasra sok évtizeddel a verseny után is gyönyörű maradt.

apasra

Joyce “The Bronze Blond Bombshhell” Bryant

Joyce Bryant énekesnő 1928. október 14-én született  Kaliforniában, és hatalmas sikereket ért el az 1940-es évektől kezdve, mint bárénekesnő. Még ma, 87 évesen is gyönyörű.

joyce

Dolores Del Rio

Az érdekes szépség, Dolores del Rio 1905 és 1983 között élt mexikói színésznő volt, aki első mexikóiként ért el ilyen nemzetközi sikereket. Az 1957-es cannes-i filmfesztivál zsűritagja volt, 1960-ban csillagot is kapott a Hollywood Walk of Fame-en.

dolorres

Donyale Luna

Donyale Luna amerikai modell és színésznő, az első színes bőrű modell és sztár, aki a legrangosabb kifutókon lépkedhetett. Olyan emberek rajongtak érte, mint a híres sztárfotós David Bailey, vagy Salvador Dali. Donyale tragikusan rövid élete 32 éves korában ért véget, halálát drogtúladagolás okozta.

donale

Akiko Kojima

Japán színésznő, modell, aki 22 évesen, 1959-ben elnyerte a Miss Universe címet.

akiko

Dorothy Dandridge

1922 és 1965 közt élt amerikai színésznő, énekesnő, az első afro-amerikai, akit főszerepért Oscarra jelöltek a Carmen Jones  című 1954-es filmben nyújtott alakításáért. Emellett begyűjtött egy jelölést a BAFTA díjra is; 1959-ben pedig jelöltje volt a Golden Globe-nak a Porgy és Bess film női főszerepéért. Ennek ellenére súlyos rasszizmussal kellett megküzdenie, volt, hogy nem engedték be jónevű éttermekbe enni.

dorothy

Josephine Baker

Freda Josephine McDonaldként született 1906-ban. Afroamerikai származású francia énekesnő, táncosnő, előadóművész volt, olyan becenevekkel, mint a „Bronz Vénusz”, „Fekete Gyöngy”, és a “Kreol Istennő”. Ő volt az első afroamerikai nő, aki egy jelentős filmben játszott főszerepet, és aki aktívan küzdött  a Civil Rights Movement (emberjogi mozgalom) támogatásáért az Egyesült Államokban. A második világháború során a francia ellenállás segítéséért kitüntetést kapott, nem is akármilyet, ő volt az első amerikai születésű nő, aki megkapta a legmagasabb francia katonai érdemrendet, a Croix de Guerre háborús keresztet.

jos

Forrás: Girlsaskguys