Mi is ide szeretnénk járni iskolába – Videó egy szombathelyi iskola rendhagyó tanévzárójáról

Vége a sulinak, kezdődik a vakáció – már csak a tanévzáró van hátra. Vasaljuk a fehér blúzt, fogjuk a virágot, azon sakkozunk, ki fog kiájulni a tűző napon sorba felállított iskolások közül, és a hátunk közepére se kívánjuk az unalmas versekkel, még unalmasabb igazgatói beszéddel tarkított hercehurcát. Nos, Szombathelyen nem egészen így nézett ki az idei tanévzáró…

A NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola évzáróján kiderült, hogy az év végi hajtás lezárása akár egy nagy buli is lehet(ne). Papp Tibor, az iskola igazgatója ugyan megtartotta az évzárók minden hagyományosan kötelező elemét: volt beszéd, idézet, éneklés, de semmi sem úgy, ahogy megszoktuk.

Az igazgató a beszédében Király Gábor focistától idézett, az énekkar helyett az iskola diákjaiból álló együttes, a BrainStorm adta elő az Ocho Macho legnagyobb slágerét. Majd felbukkant maga az énekes is, innentől már csak másodpercek kérdése volt, és több száz torokból zengett a “Jó nekem!”

Mi is ilyen iskolába szerettünk volna járni mindig, és ha ez már nem így történt, akkor legalább a gyerekeink járhatnának ilyen iskolába…

A videó futótűzként terjed, mára már közel 300 ezeren megnézték, ami azt jelenti, hogy rajtunk kívül még mások is szeretnének ilyen iskolát, ilyen tanévzárót és ebben a szellemben működő tanévet.

Forrás: Nyugat.hu