“A kutyahús egészséges, segíti az anyagcserét” – ezt hiszik a kínaiak, ezért rendeznek minden évben kutyahúsfesztivált

Kínában minden évben megrendezik a jülini kutyahúsfesztivált, amelynek során tízezer kutyát vágnak le és sütnek meg, akár a nyílt utcán is. Éttermekben, sátrakban, kifőzdékben árulják a kutyahúst, és nem törődnek a nemzetközi tiltakozással, a petíciókkal.

Az állatvédők egy része ezért nem tehet mást, odautazik Jülinbe, és felvásárolják azokat az egyébként siralmas körülmények közt élő, gyakran gazdájuk udvaráról ellopott kutyákat, akiket le akarnak vágni. Ez azonban felhajtja a kutyák árát, és a kutyahúsra vágyóknak is szúrja a szemét, ezért az állatvédőknek a fesztiválozók haragjával, és még a rendőrökkel is rendszeresen szembe kell nézni.

Hiába írják ki transzparensekre, hogy a kutya az ember barátja, a barátunkat pedig nem esszük meg

A kínaiakat ezek a gondolatok nem hatják meg, ők masszívan hisznek abban, hogy a kutyahús egészséges, segíti az anyagcserét, és hűsíti a szervezetet.

Kínában nemcsak a kutyák szenvednek

Az ország állatvédelmi rendelkezései, és azok ellenőrzése igencsak gyerekcipőben jár. Az állatvédők újra és újra olyan állatvédelmi törvényért lobbiznak, ami többek között a kutyákat is védi. Olyan hírességeket szereztek meg a videónak, mint Matt Damon, Joaquin Phoenix, Alicia Silverstone, Maggie Q, Rooney Mara és Sia.

Figyelem! A videóban a fesztiválról is mutatnak képeket, amik sokaknak megrázóak lehetnek!

Forrás: Complex