Az Északi-sark úszó jégtáblái között zongorázott a világhírű zeneszerző

A világhírű zongoraművész és zeneszerző, Ludovico Einaudi gyönyörű koncertet adott a napokban egy nem mindennapi helyszínen.

Az olasz művész a norvég Svalbard sziget közelében, a Wahlenbergbreen gleccser közvetlen közelében zongorázott, miközben körülötte óriási jégtáblák zuhantak a mélybe. Az Elégia a Sarkvidékért című művével és ezzel a jeges akcióval próbálja felhívni a figyelmet az Északi-sarkvidék védelmére.

“Fantasztikus élmény volt itt játszani. Saját szememmel láthattam, milyen tiszta és törékeny a kompozíciómat megihlető sarkvidék. Nagyon fontos, hogy megértsük, milyen fontos számunkra a sarkvidék. Meg kell állítanunk a pusztítását és helyette védelem alá kell helyezni” – mondta a koncert után  Einaudi a Greenpeace hajóján.

A zongorát egy jégtáblának álcázott színpadra állították fel, az olvadó jégtáblák hangos robaja kísérte a gyönyörű, de ugyanakkor rettenetesen szomorú és megható zongoramuzsikát.

A csodálatos zene, a gyönyörű helyszín, valamint a zeneszerző melankolikus, fájdalmas játéka és mimikája mind-mind ugyanazzal a mondanivalóval bír:

Mentsük meg a sarkkört! Nem holnap, nem a jövőben, hanem még ma!

Forrás: Greenpeace

F. Zs. | O. M.