Lebegő mólókon lehet kipróbálni, hogy milyen érzés a vízen járni az olasz Iseo-tavon

A lebegő mólók címmel újabb nagyszabású művészeti projektet valósított meg a bolgár származású csomagolóművész, Christo (eredeti nevén Christo Dzsavacsev).

1995-ben a német parlament épületét, a berlini Reichstagot csomagolta be a híres művész, majd 2005-ben a New York-i Central Parkban helyezte el a Kapuk nevet viselő installációt. Miután 2009-ben meghalt Christo felesége, Jean-Claude, a ma már 81 éves művész tovább folytatta az együtt megtervezett projekteket, mint például a napokban megnyitott mólókat.

Sajnos azonban csupán bő két hétig, június 18. és július 3. között lehet megtapasztalni Lombardiában, Brescia városának közelében, hogy milyen érzés vizen járni az olasz Iseo-tavon. Christo rikító narancssárga installációja ugyanis azt az érzést kelti a turistákban, mintha lebegnének a víz felszínén. Éppen ezért ajánlatos mezítláb kipróbálni a vizen lebegő mólókat, melyek San Paolo szigetét, Monte Isolát és Sulzano faluját kötik össze.

A belépés teljesen ingyenes, sőt, a több millió eurós projektet saját zsebből finanszírozta a csomagolóművész, aki ez alkalommal a tó vizét “csomagolta be”.

Mivel azonban óriási az érdeklődés, már számos korlátozást be kellett vezetni a helyszínen: éjszaka például már nem lehet meglátogatni a mólókat, és a turistabuszoknak is ki kell várniuk a sorukat, akkora a torlódás az egyébként még 2000 lelket sem számláló Sulzano falvában.

Forrás: 3nz.it

O. M.