Van, hogy egy trükk a bűvész életébe kerül – Bűvésztrükkök, melyek nagyon rosszul végződtek

A bűvészkedés nem veszélytelen szakma: ha rosszul sülnek el a dolgok, akár katasztrófa is történhet.

1. Charles Rowan és a száguldó autó

Rowan többször is kényszerzubbonyban állt oda egy feléje száguldó autó elé. Azzal vette le lábáról a nézőket, hogy azelőtt kiszabadult a kényszerzubbonyból, mielőtt az autó elüthette volna. Egyetlen alkalommal hibázott, ami végzetesnek bizonyult. 1930-ban óriási tömeg előtt ismételte meg a sokszor gyakorolt mutatványt. Nem sikerült kiszabadulni, így az autó áthajtott rajta, leszakította a lábát, és Rowan a helyszínen meghalt.

Man in straight Jacket

2. Tenko hercegnő és a kardok

A fura jelmezekben fellépő japán lány 2007-ben készült éppen aktuális fellépésére. Bezáratta magát egy dobozba, amiből, ha nem szabadul ki időben, tíz kard pengéje járja át. Azon a napon nem sikerült kiszabadulni időben, így több bordája és az arccsontja is megsérült, de állítólag hősiesen végigcsinálta a mutatványt, mielőtt eljött volna érte a mentő.

Tenko hercegnő (Kép: Globalpost)

Tenko hercegnő (Kép: Globalpost)

3. Joe Burrus és a cement

Houdini sikereit megirigyelve az amatőr bűvész 1990-ben különleges Halloween éjszakát rendezett Kaliforniában. Leláncolva üvegkoporsóba záratta magát, amire kilenc tonnányi földet és cementet hordatott. Hét láb mélyen, a föld alatt a férfi megpróbált kiszabadulni láncaiból, de valamit nem jól tervezett meg vagy számított ki, mert nem sikerült kiszabadulnia, a levegő pedig elfogyott – ez pedig az életébe került.

4. Genesta és a bezártság

Jól ismert trükk, hogy az előadót bezárják egy nagy konténernyi vízbe, és csak akkor tud kiszabadulni, ha időben leszedi magáról a láncokat – különben megfullad. Royden Joseph Gilbert Raison de la Genesta az 1930-as években próbálkozott ezzel, hordókkal, hatalmas tejtároló kannákkal. Az utolsó ilyen trükknél a tároló nyakának titokban le kellett volna esnie, de Genesta nem ellenőrizte megfelelően a kezdés előtt, és belefulladt a próbálkozásba.

5. William Ellsworth Robinson, a kínai csaló

Veterán előadóművész, aki szinte az egész világon ismert volt a századforduló idején, mint hamis kínai művész. Egzotikus mozdulatokkal operált, nem beszélt angolul, és végül két puska végzett vele. A trükk az lett volna, hogy elsütik a rá szegezett puskákat, és a vaktöltényeknek hála a férfi nem sérül meg. Igen ám, de valahogy éles lőszer került a puskákba, és Robinson örökre leleplezte magát, amikor tökéletes angolsággal kiabálta, hogy meglőtték.

Forrás: Mentalfloss, Listverse