Nem kell filmeket nézni, hogy mutánsokat láss: Emberek szuperképességekkel

Hajlékonyság, a fájdalomérzet hiánya, extrém sok izom: sokunk próbálná ki egy napra, milyen lehet szuperhősnek lenni. Az itt felsorolt  emberek viszont pontosan így élnek.

Javier Botet és a hiperhajlékonyság

Extrém hajlékony, laza kötőszövetű emberek eddig is éltek köztünk, vegyük csak a világ leghajlékonyabb emberének kikiáltott Daniel Browning Smith-t, aki képes körbetekerni saját testén a karjait, vagy a horrosztárt, Javier Botet-et. A férfi genetikai eredetű betegséggel, Marfan-szindrómával született. Kötőszövetei sokkal rugalmasabbak, mint az átlagemberé, emiatt pedig hihetetlen pózokba  képes csavarni magát. Vegyük hozzá, hogy Javier magas és vékony is, és máris értjük, miért szerepel olyan sok horrofilmben. Leghíresebb szerepe a Mama című filmben volt, ezen a videón csak a mozgást tesztelik, de nekünk ez is épp elég:

Liam Hoekstra és az izmok

Liam olyan genetikai betegséggel született, amely miatt izmai sokkal gyorsabban nőnek, míg zsírból kicsit kevesebb jutott neki. Állítólag már 1 hónapos korában lábra állt, 6 hónaposan már lépcsőzött, azóta súlyokat emel.

405680_298597003525588_1721264515_n

Fájdalommentesség

Olyan jól hangzik elméletben, hogy valaki semmiféle fájdalmat nem érez, ám a valóságban ez egy létező, ám életveszélyes állapot. A fájdalom hiányáért egy génmutáció felelős, az így született kisbabák semmit sem éreznek, azt sem, ha megsebesítik magukat, vagy eltörik a karjukat. Minden olyan sérülés, ami nem látványos, ki sem derül, és így akár életveszélyes állapotok is kialakulhatnak – pláne úgy, hogy a fájdalom hiánya miatt ezeknek a gyerekeknek nincs is félelem- vagy veszélyérzetük. Nagyon sokan nem érik meg a tinédzserkort sem közülük. Ashlyn Blockernek szerencséje van, ő már 12 éves, itt egy videó róla:

Az ember, aki bármit meg tud emészteni

Az olasz származású Michel Lotito nemcsak hatalmas étvággyal bír, de arról is híres, hogy olyan dolgokat is képes megemészteni, amitől egy normális ember a kórházban kötne ki: fémet, üveget, gumit, és még sorolhatnánk. Az orvosok szerint a férfinak a szokásosnál erősebbek az emésztőenzimjei, és belei is vastagabbak.

Daniel Tammet és a szuperagy

A 37 Daniel Tammet Asperger-szindrómás, és nem mellesleg zseni. Tíz nyelven beszél – egyetlen hét alatt megtanult izlandiul -, a nagy, akár harmincjegyű számokkal pedig olyan gyorsan képes dolgozni, mint egy számítógép. A férfi szinesztéziában “szenved”, azaz színeket, ízeket, képeket társít a számokhoz  –  a 37-es szám például a tejbegrízre emlékezteti. A kilences szám szerinte sötétkék és nagy, az ötös olyan, mint a mennydörgés, a 87 pedig a hóeséshez hasonlít a fejében.

800px-Daniel_Tammet_on_a_meeting

Forrás:  Wikipedia, Facebook